5 manieren om stralend en gehydrateerd te blijven in de winter

5 manieren om stralend en gehydrateerd te blijven in de winter

Alleen de gedachte aan de kou in de winter bezorgt ons al kippenvel. En dat is niet voor niets. De koude, droge lucht en wind beïnvloedt ons allemaal. Om de effecten van deze eigenschappen te herstellen, leidt de Ayurvedische traditie ons het tegenovergestelde te doen. Hier zijn enkele tips om de winter door te komen:

1. Blijf warm. Dat klinkt eenvoudig maar er verschillende manieren om dit te doen. Om de kou te verslaan dien je de meest gevoelige delen van je lichaam te bedekken. Dit zijn je handen, voeten, nek, de bovenkant van je hoofd en de nieren. Onthoud dat loshangende kleding, hoe warm dat ook is, niet zo goed beschermd als passende kleding.

2. Wees matig met koude en droge voeding. Ons lichaam heeft behoefte aan warm, voedzaam voedsel in de winter. Dit betekent niet dat je moet stoppen met het maken van sappen en smoothies. Breng het fruit en de groenten eerst op kamertemperatuur voor je ze mengt. Droog voedsel is bijvoorbeeld crackers of gedroogd fruit. Je kunt hier nog steeds van genieten als je dat wilt maar stoof het gedroogd fruit eens als een warme compote. Beleg is je crackers eens met (vullend en vol met goede vetten) notenpasta.

3. Warm jezelf op van binnen uit. Dit is hét moment om kruidenthee te drinken. Je kunt bijvoorbeeld wat heerlijke Aveda thee nemen. Of drink gewoon warm water, waar je ’s ochtends citroen en s ’middags gember aan toe kunt voegen.

4. Slaap voldoende. Eer je circadiaanse ritmes (ook wel biologische ritme genoemd). Ga een half uur eerder slapen dan in de zomer. Bij dieren die overwinteren in de winter, wordt dit ritme gelijkgezet met de natuur.

5. Hydrateer je huid voldoende. De winter is, net als de zomer, een seizoen waarin je huid tekenen kan vertonen van blootstelling aan droge, koude en uitgedroogde lucht, zowel binnen als buiten. Neem in de winter niet te hete baden of douches om verder uitdrogen van de huid te voorkomen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Tulasãra Radiant Facial Dry Brush en Radiant Oleation Oil om de microcirculatie te stimuleren en de huid te voeden. Je kunt de Tulasãra Wedding Masque Overnight gebruiken net voor het slapen gaan. Voor je handen en voeten kan je de hand relief of foot relief crème gebruiken.


Ben je klaar voor de kou?Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven


Products

Aveda Love composition oil