Hair care

5 misverstanden over roos

5 misverstanden over roos
5 misverstanden over roos

Hair care

5 misverstanden over roos

Er bestaan nogal wat misvattingen over roos. We zetten een paar vooroordelen op een rij.

1. Roos is een hoofdhuid probleem

Nou niet in directe zin. Als de roos vasthoudt aan de wortels of juist in dunne sneeuw op je schouders valt, heeft roos betrekking op een schilferige hoofdhuid. Het is dus je huid die de oorzaak is en niet je haar.

2. Alle roos is hetzelfde

Dit klopt niet. Er zijn twee soorten roos. De meest voorkomende is droog. Dit zijn de kleine witte schilfertjes die op je schouders liggen en vooral zichtbaar is op donkere kleding. Bij vette roos zijn de schilfers groter en blijven met een dikke geelachtige laag op je hoofhuid plakken.

3. Als je van je roos af bent komt het niet meer terug

Helemaal niet. Roos kan vaak, na verloop van tijd, weer terugkomen. Je bent er helaas niet immuum voor. Hormonale schommelingen, een ontsteking van de hoofdhuid, vermoeidheid of stress kunnen oorzaken zijn dat roos weer terugkomt.

4. Roos ik kom er nooit van af.

Dit is niet waar. Roos is hardnekkig maar je kan er van af komen met de juiste behandeling. Heb je last van droge roos? Kies dan voor een antiroosshampoo dat het haar en de hoofdhuid hydrateert. Heb je vette roos gebruik zeker geen shampoo tegen vet haar. Dit droogt de hoofdhuid te veel uit en zorgt ervoor dat er extra talg wordt afgescheiden wat het hoofd weer vet maakt. Was je haar niet met te warm water, het droogt de hoofdhuid extra uit. Wel alle shampoo goed uitspoelen.

5. Leidt roos tot haaruitval?.

Ja en nee. Normale roos leidt niet tot haaruitval. Bij zeer vette gele roos dat niet goed wordt behandeld kan het zijn dat haar begint uit te vallen. Het verstikt je hoofdhuid waardoor je haar meer kwetsbaar en broos wordt. Zie je uiteindelijk geen verbetering maak dan eens een afspraak met je huisarts.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil