Hair care

5 tips om je krullen te verzorgen

 5 tips om je krullen te verzorgen
 5 tips om je krullen te verzorgen

Hair care

5 tips om je krullen te verzorgen

5 tips om je krullen te verzorgen

Krullend haar is mooi en modieus. Het is waar dat er specifieke zorg nodig is om je krullen te temmen en er mooi uit te laten zien. Met deze 5 tips gaat het lukken.

Weinig vrouwen zijn echt blij met hun haar. Degenen met steil haar willen graag krullen en degenen met krullen dromen van steil haar. We kunnen niet ontkennen dat krullend haar gecompliceerder is dan steil haar en meer zorg nodig heeft om er mooi uit te laten zien. Na een paar jaar rust zijn krullen weer helemaal in de mode. Zo laten sommige beroemdheden zoals Byoncé of onze eigen Faya Lourens hun krullende lokken zien.

Tip 1: Kam je haar niet als het droog is

Kam of borstel je haar niet als het droog is. Krullend haar wordt pluizig als je het droog kamt. Kam je haar altijd voor je onder de douche stapt of onder de douche nadat je conditioner hebt gebruikt.

Tip 2: Gebruik grove kammen met wijd uit elkaar staande tanden

Als je je haar moet kammen, kies dan voor een kam met wijd uit elkaar staande tanden. Hiermee kun je je haar ontwarren maar het niet laten krullen.

Tip 3: Hydrateer je haar met specifieke producten

Je gekrulde lokken zijn over het algemeen droger en hebben daarom extra hydratatie nodig. Gebruik na het wassen met een milde shampoo daarom altijd een conditioner. Bovendien kun je ongeveer één keer in de twee weken een haarmasker gebruiken voor een superhydratatie met een direct resultaat.

Tip 4: Droog je haar met een diffuser

De föhn kan de ergste vijand van krullend haar zijn, zorg dus dat je een diffuser hebt als je je haar met een föhn wilt drogen. Op deze manier krijg je mooiere, meer gedefineerde krullen. Buig je hoofd voorover tijdens het föhnen als je meer volume wilt hebben.

TIP 5: Vorm je krullen met nat haar

Een grote hulp om je krullen mooier te krijgen, is om ze te vorm te geven als je haar nog nat is. Gebruik specifieke producten, wrijf het in je handpalmen en knijp het voorzichtig in je haar. Laat je haar aan de lucht drogen of föhn je haar met een diffuser zoals omschreven in de vorige tip.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil