Nieuws

7 eenvoudige manieren voor een relaxweekend we gaan terug naar de basis

7 eenvoudige manieren voor een relaxweekend we gaan terug naar de basis
7 eenvoudige manieren voor een relaxweekend we gaan terug naar de basis

Nieuws

7 eenvoudige manieren voor een relaxweekend we gaan terug naar de basis

Ondanks dat het misschien wel het beste seizoen ooit is, kan de zomer ook stressvol zijn. Je weekends zitten boordevol allerlei activiteiten, van bruiloften tot familiefeestjes tot muziekfestivals, en wat een ontspannend seizoen zou moeten zijn, kan soms te veel van het goede zijn.

Als je agenda snel vol raakt deze zomer en je je op voorhand al moe voelt, neem dan tijdens je zomerperiode de tijd om je op jezelf te concentreren. Je kunt niet om anderen geven, tenzij je ook aan jezelf denkt, dus zorg voor wat ontspanning en stressvermindering als dat mogelijk is.

Sta vroeg op. Natuurlijk is het verleidelijk om in het weekend uit te slapen. Maar als je in het weekend iets vroeger dan normaal opstaat, heb je meer tijd om dingen te doen die je wilt doen, of het nu 's ochtends buiten zitten met een kopje koffie is of om een korte wandeling te maken.

Zet je telefoon uit. Doe de afleiding van je smartphone of tablet weg. We besteden zoveel tijd aan scrollen en appen dat het onze stress kan verergeren, dus als je je overweldigd voelt of behoefte hebt aan een pauze, zet je je apparaten een tijdje in een andere kamer en focus je op iets dat kalmeert, zoals een boek lezen of spelen met je kinderen of huisdier.

Gaan wandelen. Neem de hond, een vriend of ga solo en luister naar een podcast of een favoriete afspeellijst - of kies ervoor om gewoon te genieten van de geluiden van de wereld om je heen. Het is niet nodig om kilometers te lopen, maar een korte wandeling - vooral het proberen van een nieuwe route - kan je letterlijk naar plaatsen brengen waar je nog nooit bent geweest.

Pak je fiets! Mooi zomerweer leent zich voor meer tijd buitenshuis. Het is een geweldige manier om een gezonde dosis lichaamsbeweging en vitamine D te krijgen terwijl je van het weer geniet.

Leer hoe je nee zegt. Als je je echt te moe voelt door al je zomerplannen, neem dan een stapje terug en bedenk of nog een afspraak voor jou op dit moment geschikt is. Het is moeilijk om dingen goed gedaan te krijgen wanneer je bord te vol is, dus wees niet bang om beleefd te weigeren of een nieuwe afspraak voor te stellen als het weer wat rustiger is!

Boek een weekendje weg. Boek een minivakantie (of een blijf gewoon eens lekker thuis) om de dingen te doen die je het leukst vindt, van buitenactiviteiten tot heerlijke maaltijden bereiden. Soms kan een paar dagen wegblijven van je gebruikelijke routine je hele kijk herstellen.

Trakteer jezelf. Het klinkt misschien raar om tijd te boeken in je eigen privé agenda, maar als het werkt op het werk, werkt het ook in het weekend! Houd een uur of twee vast om jezelf te trakteren op een gezichtsbehandeling, nieuw kapsel of een nieuwe shampoo, alles waar je je ontspannen door voelt. Je verdient het!

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil