Hair care

7 trucs om voor je haar te zorgen in de zomer

7 trucs om voor je haar te zorgen in de zomer
7 trucs om voor je haar te zorgen in de zomer

Hair care

7 trucs om voor je haar te zorgen in de zomer

De zomer is hier. Natuurlijk heb je plannen voor het zwembad en het strand, en wil je veel tijd buitenshuis doorbrengen met vrienden en familie. Naast het beschermen van je huid, moet je ook zorgen voor je haar. De zon, wind, zeezout en chloor kunnen zeer schadelijk zijn voor je haar.

Als je niet wilt dat je haar aan het eind van de zomer beschadigd, droog en gespleten haarpunten heeft moet je je haardos in de zomer extra goed beschermen. Om het je wat gemakkelijker te maken geven de stylisten van NR 78 deze adviezen. Het loont de moeite om goed voor je haar te zorgen, zelfs als je op vakantie bent.

1. Knip de punten om de twee maanden. Of je nu lang haar hebt of kort haar hebt, regelmatig dode punten uit je haar knippen helpt om te voorkomen dat gespleten punten verder scheuren, en helpt droge punten te bestrijden. Bovendien laat het je haar er glanzender en voller uitzien.

2. Hydrateren op het strand. Houd je haar gehydrateerd in deze tijd van het jaar. Door overmatige zon, chloor, of wind droogt je haar uit en wordt stug. Je kunt dit voorkomen met deze eenvoudige truc. Pas een hydraterende behandeling toe aan je haar voordat je naar het strand gaat, van het midden tot uiteinde (waarmee je een beschermende en hydraterende film op het haar creëert).Bijvoorbeeld sun care protective hair veil van Aveda. Dit verwijdert op milde wijze chloor, zout en productresten en helpt het op pijl houden van de vochtbalans.

3. Kam je haar niet in een scheiding. Ga je naar het strand of zwembad vermijd dan een scheiding in je haar te kammen want je kunt je hoofdhuid lelijk verbranden.

4. Bind je haar samen. Het strand of het zwembad is niet de beste plek om te pronken met je haar in de wind. Het teveel aan zon straft het haar, dus samenbinden van het haar is een andere onfeilbare truc om het te beschermen en, het is ook nog comfortabeler. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een staart, bun en vlechten.

5. Ga voor dekking.Draag een leuke hoed deze zomer. Het beschermt niet alleen je haar tegen de zon maar het bedekt ook je oren.

6. S ’avonds een beachlook De truc is eenvoudig: breng Aveda Texture Tonic aan op vochtig bijna droog haar, kam en maak een knot of een vlecht. Als het haar droog is maak je je haar los en krijg je perfecte surfer-golven. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het haar te kammen om nat effect te creëren. Maar je kunt de tonic ook op droog haar gebruiken en stylen zoals jij dat wilt.

7.Vermijd föhns en strijkijzers. In deze tijd van het jaar hoeven we ons haar niet kunstmatig te drogen en omdat ons haar al wat te verduren heeft door zon, chloor en zee, is het belangrijk de föhn of stijltang zo veel mogelijk te vermijden. Als je geen keus hebt gebruik je tools dan op een lage stand en gebruik voor het föhnen producten die het haar beschermen.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil