Hairstyle

8 trucs om je haar sneller te laten groeien

8 trucs om je haar sneller te laten groeien
8 trucs om je haar sneller te laten groeien

Hairstyle

8 trucs om je haar sneller te laten groeien

Heb je kort haar en wil je het laten groeien of wil je pronken met XXL-haar? Mis deze strategieën niet om je haar sneller te laten groeien. Als je ze volgt, ga je van een kort koppie naar een weelderige haardos zonder dat je het nauwelijks merkt! Volg ons!

1. Ironisch genoeg is de schaar je nieuwe beste vriend

Hoewel door het regelmatig knippen van de punten je haar niet sneller gaat groeien, zal je haar wel gezond blijven. Als je te lang wacht zullen de punten steeds hoger splijten en daardoor afbreken en je haar daardoor alleen maar korter wordt. Vraag je haarstylist om elke drie maanden een paar centimeter bij te knippen

2. Gebruik conditioner elke keer als je shampoo gebruikt

Soms vergeten we het maar het is belangrijk vooral als je je haar wilt laten groeien. Laat je conditioner achterwege dan zal je haar steeds droger en brozer worden. Conditioner is de basis om een beschermend laagje om het haar heen te krijgen waardoor het schade voorkomt en je haar langer en gezonder kan groeien.

3. Spoel je haar aan het eind van elke douche af met koud water

Deze gewoonte zal echt helpen om je haar langer gezond te houden. Koud water helpt om de haarschubben dicht te zetten waardoor je haar er minder dof en pluizig uit zal zien. Het hoeft echt niet te lang. Een paar seconden is voldoende en maakt al een verschil.

4. Niet te veel shampoo

Het doel van shampoo is om vuil, restanten stylingsproducten en vet te verwijderen, maar het kan ook de olieachtige laag verwijderen die je haar gezond houdt en helpt te groeien. Gebruik dus niet te veel. De hoeveelheid van een noot in je hand is voldoende.

5. Gebruik ten minste één keer per week een olie- of haarmasker voor je haar

Naarmate je haar langer is zal er meer voeding odig zijn. Alleen conditioner is dan niet voldoende. Het ideaal is om wekelijks je haar te hydrateren met olie of maskers. Laat het tenminste 10 minuten intrekken na het gebruik van shampoo en conditioner. Deze oliën zijn in staat om het haar tot in de kern te voeden en geven je haar een extra intensieve verzorging.

6. Borstel je haar voorzichtig. Constant borstelen kan schade aan je haar veroorzaken

Als je je haar wilt ontwarren begin dan van af de bottom-up. Als je aan de bovenkant begint kam je kleine klitten steeds verder naar de punten. Hierdoor word je haar broos en kan het breken. Kies een borstel met zachte haren. Je haar zal je dankbaar zijn.

7. Doe je katoenen kussensloop weg en kies voor een zijden- of satijnenkussensloop

Ga voortaan voor zijde of satijn, want dit heeft een zachter oppervlak dat geen wrijving veroorzaakt zoals katoen. Op deze manier wordt je wakker met minder klitten en knopen in je haar.

8. Droog je haar niet met een grote zware handdoek

Wees voorzichtig als je je haar afdroogt. Het kan afbreken als je te ruw bent. Dit kan ook als je een grote zware handdoek gebruikt. Gebruik daarom een zachte handdoek of een oud T-shirt. Het voorkomt klitten en breken tijdens het afdrogen.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil