Wil jij echt lang haar?

Als je echt lang haar wilt

Niet iedereen wil het haar in een bobmodel of een model met half lang haar. Sterker nog er zijn steeds meer fans van lang haar op welke leeftijd dan ook. Lees deze gids voor liefhebbers van lang haar hoe je dit kunt bereiken.

Droom je van echt lang haar? Je hebt het zo vaak geprobeerd en het is nooit gelukt? Dan vertellen wij je hoe het je wel gaat lukken. Om je haar te laten groeien zijn twee dingen belangrijk: voeding en een goede verzorging van je haar.

Voeding

Is uiterst belangrijk bij het krijgen van gezond, lang en sterk haar. De belangrijkste voedingsstoffen zijn vitamine A, B, C, D en E, eiwitten, calcium en zink. Deze voedingsmiddelen zitten vooral in zalm, avocado, bonen, noten, eieren, wortels, groene groenten en Griekse yoghurt. Eet daarom zo gevarieerd mogelijk zodat je dagelijks voldoende vitaminen binnenkrijgt. Je kunt natuurlijk daarnaast ook vitaminesupplementen slikken die het het haar sterk maken zoals vitamine B en C.

Masseer regelmatig je hoofdhuid

Door regelmatig je hoofdhuid te masseren stimuleer je de doorbloeding van de hoofdhuid omdat er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de haarzakjes worden vervoerd.
Masseer met de vingertoppen kleine cirkelvormige bewegingen.

Was je haar niet te vaak met shampoo

Dagelijks je haar wassen met shampoo is niet bevorderlijk voor sterk lang haar. Shampoo is bedoeld om vuil, vet en restanten van stylingsproducten uit je haar te wassen. Twee tot drie keer in de week is voldoende zodat natuurlijke oliën je haar beter kunnen hydrateren om uitdroging te voorkomen. Gebruik naast shampoo ook iedere keer conditioner en één keer in de week een masker of een verzorgende olie om je haar een extra boost te geven.

Droog je haar voorzichtig af
Na de douche je haar direct in een handdoek wikkelen is af te raden. De haarvezels kunnen hierdoor verzwakken en gemakkelijker breken. Gebruik zo weinig mogelijk stylingtools. De hitte beschadigt je haar. Wil je toch je tools gebruiken? Gebruik dan een heat protection en zet de temperatuur wat lager.

Voorzichtig borstelen

Borstelen is belangrijk als je lang gezond haar wilt hebben. Onze tip: borstel je haar voor je slapen gaat. Je wordt niet wakker met klitten in je haar en natuurlijke oliën verspreiden zich beter in je haar.

Regelmatig naar de kapper

Ga regelmatig naar de kapper als je lang en sterk haar wilt hebben. Je haar groeit hierdoor niet sneller maar door regelmatig de punten te laten knippen blijft je haar gezond.


Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven


Products

Aveda Love composition oil