Trends

Balayage of highlights wat zijn de verschillen?

Balayage of highlights wat zijn de verschillen?
Balayage of highlights wat zijn de verschillen?

Trends

Balayage of highlights wat zijn de verschillen?

Je wilt je haar graag kleuren maar je wilt niet te veel onderhoud. Je twijfelt tussen highlights en balayage. Om je te helpen in je keuze geven wij de belangrijkste verschillen in deze twee kleurtechnieken.

Het grootste verschil tussen highlights en balayage zit in de techniek waardoor het uiteindelijke resultaat ook verschilt.

Wat is balayage

De term balayage is afgeleid van het Franse woord “vegen”. Met deze techniek wordt de verf uit de vrije hand op het haar “geveegd”. En dit is meteen het grootste verschil met highlights. Het resultaat is een natuurlijke look zonder harde of duidelijke uitgroei. De verf is meer gericht op de uiteinden terwijl de aanzet donkerder wordt gelaten. Aluminiumfolie is hierdoor niet nodig. Balayage is niet alleen mooi bij blond haar. Het is ideaal om bruin haar een boost te geven maar een natuurlijk effect te behouden. Het geeft een glanzend effect alsof je net terugkomt van een zonvakantie. Balayage past bij alle lengtes en texturen van het haar. Fijn haar lijkt voller bij terwijl het meer diepte creëert bij krullend haar.

Wat zijn highlights

Highlights is de meer traditionele techniek om je haar lichter te maken en diepte toe te voegen. Het kan uitgevoerd worden met folie, de kam, of door middel van Fluid Hair Painting en wordt aangebracht van de hoofdhuid tot in de punten. Om meer contrast te creëren worden er bredere plukken haar ingezet voor een meer intens resultaat. Highlights geven de voorkeur als je je haarkleur meer karakter wilt geven. Het maakt je haar levendig en laat je gezicht beter uitkomen. Kies niet voor een te groot kleurverschil. Blonde highlights bij bruin haar zal zeer waarschijnlijk niet het resultaat geven wat je voor ogen hebt. Je voorkomt daarmee een onnatuurlijk strepeneffect.

Welke techniek kies je

Nog een verschil tussen balayage en highlights is het onderhoud. Ons advies: Voor balayage is het voldoende om de drie, vier maanden een afspraak met de kapper te maken om je haar een nieuwe boost te geven. Wat highlights betreft zul je je haar vaker moeten laten bijwerken om uitgroei minder zichtbaar te maken.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil