Hair care

Beschadigd je haar in de zomer?

Beschadigd je haar in de zomer?
Beschadigd je haar in de zomer?

Hair care

Beschadigd je haar in de zomer?

Heerlijk de vakantie staat voor de deur en we denken aan zon, zee, zwembad of heerlijk wandelen. Maar is de zomer ook goed voor je haar? Wij vertellen het je.

Is de zon goed voor je haar?

Ja en nee.

De zon voegt vitamine D toe, hierdoor wordt aanmaak van keratine versnelt waardoor je haar sneller groeit.
Maar te veel kan schadelijk zijn je haar en hoofdhuid. Ze kunnen door de zon extra uitdrogen, waardoor keratine juist verloren gaat. Roos ligt dan op de loer. Daarnaast kan te veel zon de haarvezel poreus maken. Je haar kan gemakkelijker beschadigen en afbreken.

Moet ik mijn haar beschermen in de zomerzon?

Ja.

Je haar krijgt door chloor, zeewater en zand heel wat te verduren. De Uv-stralen van de zon veroorzaakt haarschade. Je haar wordt droog en wordt lichter. Daarnaast wordt je haar zwakker en je lokken worden droog, dof en breekbaar. Reden genoeg om je haar te beschermen. Dus haal je hoed, liefst met brede rand, of bandana maar tevoorschijn. Zwem je graag? Steek je haar op, ga niet kopje onder of draag een badmuts. Spoel je haar dan iedere keer als je gezwommen hebt met schoon water.

Is je haar zwakker in de zomer?

Ligt eraan. Als jij gezond haar hebt zorg dan gewoon dat je je haarroutine blijft volgen. Laat je informeren bij NR 78 wat je nog meer kunt doen om je haar te beschermen tegen de zon en het gezond te houden. Is je haar al droog en pluizig? Maak dan voor je op vakantie gaat een afspraak met je kapper en laat de punten knippen om erger te voorkomen. Gebruik een masker of een leave-in conditioner.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil