Hair care

De invloed van koud weer op je haar

De invloed van koud weer op je haar
De invloed van koud weer op je haar

Hair care

De invloed van koud weer op je haar


De invloed van koud weer op je haar

Haar is vetter tijdens de kou, het gebruik van stylingtools, en meer kans op schade van je haar dan tijdens de zomer. We hebben de waarheden van de praatjes uitgesplitst om te vertellen hoe je je lokken moet verzorgen.

Haar is meer vatbaar voor schade in de winter

Dit is waar, als het weer koud begint te worden is ons haar onderworpen aan schadelijke factoren zoals gebrek aan vocht in de lucht waardoor het statisch wordt. Gebruik na het wassen altijd een conditioner en één keer per week een masker om uitdrogen te voorkomen.

Haar kan vetter zijn tijdens de kou

Waar. Zeker als je vaak een muts of hoed draagt en vooral van synthetisch materiaal. Als je je hoofd bedekt dan kunnen de wortels niet ademen en begint je hoofdhuid meer te zweten, dit stimuleert de talgproductie. Daarom kan je haar vetter zijn aan het eind van de dag. Wissel het dragen van een muts zo nu en dan af door een hoofdband te dragen.

Je moet je haar minder wassen

Dit is niet waar. Zowel in de winter als in de zomer moet je je routine niet wijzigen. Dit is essentieel voor het schoonhouden van je haar door stof, overtollige talg en het gebruik van stylingproducten. Kies voor zachte producten en gebruik een masker geschikt voor jouw haartype en was je haar niet in heet water.

Gebruik van stylingtools zijn niet aan te raden in de winter

Waar en niet waar. De warmte die deze apparaten in combinatie met de koude temperaturen buiten kan een snelle verandering in temperatuur geven zodat je haar zwakker wordt. Je kunt de temperatuur van je föhn, strijkijzer of krultang wel lager zetten. Naast het toepassen van een hittebeschermer vooraf, zoals Aveda Brilliant Damage Control, droog je haar op een koele of zachtjes warme stand dit beperkt het risico van een snelle verandering in temperatuur. Wees er van bewust dat de warmte instelling het risico van een snelle verandering in temperatuur vermindert.

Haar kan bevriezen

Waar. Als je haar is onderworpen aan koude temperaturen dan klopt het dat het kan bevriezen. Laat je je haar aan de lucht drogen? Ga dan niet met je natte haar naar buiten. Je haar kan bevriezen en zelfs afbreken.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil