Products

Do’s en don’ts van het haarmasker

Do’s en don’ts van het haarmasker
Do’s en don’ts van het haarmasker

Products

Do’s en don’ts van het haarmasker

Je wilt je haarmasker graag op de juiste manier gebruiken maar er zijn nogal wat misverstanden over. Wij geven daarin wat do’s en don’ts om dit op te lossen en dit belangrijke product te gebruiken om je haar gezond te houden en te beschermen.

Je masker na elke wasbeurt gebruiken

Niet doen. Haarmaskers zijn niet hetzelfde als conditioners. Gebruik je het te veel dan kan het leiden tot zwaar en vettig haar. Eén keer per week is voldoende. Is je haar echter van slechte kwaliteit dan kun je na elke wasbeurt een haarmasker gebruiken.

Het masker over je hele haar aanbrengen

Niet doen. De wortels van je haar hebben de zorg van een masker niet nodig. Breng je het product toch aan op de hoofdhuid dan zal het de wortels verzwaren. Je haar zal plat, zwaar en vettig aanvoelen. Dus alleen vanaf het midden van je haar tot de punten.

Het haarmasker door je haar kammen

Doen. Als je je haar met shampoo hebt gewassen en gedroogd met een handdoek breng je wat van het masker in je handpalm. Gebruik niet te veel en verdeel het vanaf het midden van je haar tot de punten. Het beste is om een kam met grove tanden te gebruiken om het product zo gelijkmatig mogelijk te verdelen. Gebruik geen kam met fijne tanden anders verwijder je te veel van het masker uit je haar. Heb je geen grove kam bij de hand? Kam je haar dan door met je vingers door je haar te gaan.

Elk haarmasker gebruiken voor je fijne haar

Niet doen. Voor elk haartype bestaat een specifiek haarmasker. Een haarmasker heeft de neiging om fijn haar te verzwaren terwijl fijn haar vaak al plat en weinig volume heeft. Om deze reden zijn er maskers speciaal voor fijn haar die rekening houden met zijn kenmerken

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil