Hair care

Föhnen: veel voorkomende fouten

Föhnen: veel voorkomende fouten
Föhnen: veel voorkomende fouten

Hair care

Föhnen: veel voorkomende fouten

Voor sommigen een dagelijks ritueel, voor anderen af en toe handig, de föhn is een must-have stylingtool waar we niet buiten kunnen. Maar weet jij hoe je het nu echt goed gebruikt? Ontdek de fouten die we bijna allemaal maken.

Je haar drogen als terwijl je haar nog druipend nat is.

Wat je ook doet, droog je haar niet als het nog druipend nat is. Hoe natter het haar, hoe zwakker en des te langer dat het duurt voor dat het droog is. Je haar kan hierdoor beschadigen. Neem dus de tijd om je haar zachtjes droog te deppen in een handdoek om het overtollige water te verwijderen.

Geen beschermend product toepassen

Gebruik een beschermend product elke keer als je je haar föhnt. Het geeft een beschermende laag voordat je andere stylingsproducten aanbrengt. Het beschermt tegen hittebeschadiging en haarbreuk. Zoals Speed of Light Blow Dry Accelerator Spray van Aveda. Het beschermt je haar niet alleen het föhnen gaat ook veel sneller.

Geen volume maken terwijl je föhnt

Belangrijk om volume te krijgen is om met je handen je haar omhoog te tillen om er onder te föhnen. Je kunt ook je hoofd omlaag houden terwijl je föhnt zodat je je haar bij de wortels optilt. Vooral belangrijk als je fijn haar hebt en meer volume wilt.

De föhn tegen je haar houden terwijl je föhnt

Door de föhn tegen je haar te houden droogt je haar echt niet snellen. Het zorgt er eerder voor dat het haar verbrand. Houd je föhn op een veilige afstand van ongeveer 15 tot 20 centimeter van je haar.

De föhn verkeerd vasthouden

Richt je je föhn van onder je haar dan open je de haarschubben waardoor je lokken pluizig worden. Wanneer je je föhn van boven naar beneden richt zullen de haarschubben zich sluiten. Je haar gaat hierdoor glanzen.

Je haar in alle richtingen drogen

Blaas jij je haar in alle richtingen en schud je je hoofd daarbij heen in weer in de hoop dat je haar snel en gelijkmatig droogt? Slecht idee, je wordt niet alleen duizelig maar het risico op klitten en knopen wordt alleen maar groter. Droog je haar altijd vanaf de wortel naar de punten.

Op de heetste stand drogen

Te veel hitte is slecht voor je haar. Het zal je haar beschadigen en uitdrogen. Stel de warmte van je föhn in passend bij de conditie en type van je haar. Heb je dik haar stel dan je föhn in op middellange warmte kies voor lagere temperatuur wanneer je haar fijn, krullend of beschadigd is.

Niet wisselen van temperatuur

Als je haar bijna droog is gebruik dan de koude stand. Je zorgt ervoor dat je kapsel langer in model blijft en is beter voor je haar en doordat de haarschubben sluiten gaat het prachtig glanzen.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil