Hair care

Haarlak: waar of niet waar

Haarlak: waar of niet waar
Haarlak: waar of niet waar

Hair care

Haarlak: waar of niet waar


Haarlak: waar of niet waar

Je houdt van het fixing effect van haarlak maar je bent bang dat je het haar zal beschadigen. Maar zolang het wordt gebruikt op de juiste manier, zal haarlak je haar helemaal niet beschadigen. We ruimen enkele van de bezwaren op die je hebt over haarlak.

Haarlak beschadigt je haar: Niet waar

Tenzij je elke dag een halve bus op je haar leegmaakt, zal haarlak je haar niet beschadigen.Zo lang je het met mate gebruikt, is er geen risico van beschadiging van je haar. Als je graag haarlak gebruikt, zorg er dan voor dat je regelmatig je haar wast.

Haarlak kan uitgeborsteld worden: Waar

Je hoeft je haar niet te wassen om de haarlak uit je haar te krijgen. Een goede haarlak laat geen restant achter en je haar wordt ook niet vettig. Je haar moet na het borstelen weer op de natuurlijke manier vallen. Zo niet, verander dan van haarlak.

Om je haar lang in model te houden moet je een haarlak gebruiken met een sterke fixatie: Waar

Elke haarlak is anders. Kies er één waar jouw voorkeur naar uitgaat. Een strak kapsel heeft een sterke haarlak nodig. Wil je een losser kapsel kies dan een haarlak met een lichte en soepele fixatie.

Haarlak en finishing spray zijn hetzelfde: Niet waar

Haal haarlak en finishing spray niet door elkaar, ze zijn allebei erg verschillend! Ze zijn allebei finishing producten, maar ze worden voor verschillende dingen gebruikt. Finishing spray gebruik je als je bezig bent om het haar in model te brengen het werkt opbouwend je kunt het dus meerdere keren sprayen. Het is voor stevigheid en afwerking van het kapsel. Sommige sprays zijn sterker voor een sterker effect.
Haarlak is een krachtigere spray en zit daarom altijd in een speciale spuitbus. Deze spray breng je één keer op en gebruik je op het allerlaatste moment. Het haar is daarna minder handelbaar.

Haarlak zorgt ervoor dat je haar stijf aanvoelt: Niet waar

Een goede haarlak zal je haar niet stijf laten aanvoelen. Als je de lak gelijkmatig en op de juiste afstand (ongeveer 30 cm) opspuit, is het niet zichtbaar dat je haarlak gebruikt hebt. Zorg er voor dat je niet te veel op één plek spuit. Dit is niet alleen slecht voor je haar maar het is ook te zien.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil