Nieuws

Haarmythen die je zo snel mogelijk moet vergeten

Haarmythen die je zo snel mogelijk moet vergeten
Haarmythen die je zo snel mogelijk moet vergeten

Nieuws

Haarmythen die je zo snel mogelijk moet vergeten

Je hebt het waarschijnlijk al eerder gehoord. Je krijgt meer grijze haren als je er als je ze eruit trekt. Erfelijke haaruitval komt alleen voor bij mannen. We noemen ze en vertellen de feiten.

Mythe: als ik mijn haar knip groeit het sneller.
Helaas is er geen formule die zorgt dat je haar in een handomdraai sneller groeit. Knippen bevordert het groeien niet. Je haar groeit gemiddeld één centimeter per maand. Het haar zal er wel dikker en gezonder uitzien als je het regelmatig knipt.

Mythe: hoe meer conditioner hoe beter.
Dit klopt niet. Je kunt beter minder van het juiste product gebruiken dan veel van het verkeerde product. Vraag je stylist om je te helpen de juiste producten voor jouw haar te vinden.


Mythe: je moet elke maand je haar knippen wil je mooi haar behouden.
Dit is persoonlijk. Voor sommigen betekent dit een model behouden, voor anderen omdat het gemakkelijker is om te onderhouden. Wil je echt je haar steeds in hetzelfde model houden dan is regelmatig knippen nodig. Anders is om de drie maanden voldoende. Heb je erg fijn haar en worden de punten sneller dunner dan is een afspraak om de twee maanden vereist.

Mythe: als je naar de kapper gaat om te knippen, ga dan met vies haar.
Niet doen. Draag je haar zoals je het altijd graag draagt. Je stylist kan dan ziet hoe jij het liefst je haar draagt en kan je helpen je stylingvaardigheden te verbeteren met producten en technieken

Mythe: je haar “went” aan producten en ze stoppen dan met werken
Dit is niet juist. Wat bijvoorbeeld kan veranderen is de lengte, dichtheid en textuur van je haar. Je haar groeit altijd, producten die goed werken nadat je je haar geknipt hebt, werken misschien niet het beste als je haar 5 of 6 centimeter langer is. Ook na een zwangerschap kan de dichtheid soms veranderen, waardoor je haar iets dikker of dunner wordt. Door verandering kan het daarom goed zijn om de producten die je altijd gebruikt te switchen of om nieuwe toe te voegen.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil