Hair care

Heb jij blond haar? Zo verzorg je het in de zomer.

Heb jij blond haar? Zo verzorg je het in de zomer.
Heb jij blond haar? Zo verzorg je het in de zomer.

Hair care

Heb jij blond haar? Zo verzorg je het in de zomer.

Je haar heeft extra aandacht nodig in de zomer. Vooral als je blond haar hebt. Dus kan je maar beter weten wat je moet doen om het mooi en gezond te houden.

De zon kan je blonde haar een stuk lichter maken. En waarschijnlijk ben je daar blij om. Vooral als je blond haar hebt lijkt je haar na een dag op het strand als dat van een surfer. Maar je haar heeft meer te lijden als je blond haar hebt, zeker als het geverfd is. De zon droogt je haar uit en zorgt ervoor dat je pigment verliest. Als daar nog een stevige wind van zee bijkomt is je haar vatbaarder om te breken. Dat is toch niet wat je wilt. Met deze tips bescherm jij je mooie blonde lokken deze zomer.

Tip 1 draag een hoed

Door het dragen van een hoed of pet bescherm je niet alleen je haar en hoofdhuid maar je gezicht en oren. Vergeet alleen de zonnebrandcrème voor je gezicht dan niet.

Tip 2 uitspoelen als je gezwommen hebt in zee of zwembad

Ja zwemmen in zee of zwembad hoort er helemaal bij in de zomer. Maar zorg dat je je haar altijd met kraanwater uitspoelt als je gezwommen hebt. Heb je gezwommen in zee? Wrijf je haar dan niet droog met je handdoek. Resten zand zorgen dat je haar nog droger aanvoelt en je haar is moeilijker door te kammen. Voorzichtig droogdeppen dus. Na een paar baantjes gezwommen te hebben in het zwembad kan je haar, door het chloorwater, een groene gloed krijgen. Wil je dit probleem voor zijn gebruik dan haarolie en suncare producten van Aveda. Deze producten bezitten een kleurveilige formule die op milde wijze chloor, zout en productresten verwijdert.

Tip 3 wassen met paarse shampoo

Paarse shampoo voorkomt de gele gloed in je haar in de zomer. De Blond Revival Purple toning shampoo van Aveda neutraliseert koperkleurige tinten met als resultaat prachtige blonde lokken. In combinatie met Blond Revival Purple Toning conditioner, wordt het haar nog stralender na slechts één gebruik.

Gebruiksaanwijzing: breng de shampoo aan op nat haar. Laat het maximaal3 minuten inwerken, afhankelijk van hoeveel neutralisering nodig is, goed uitspoelen. Daarna de conditioner gebruiken.

Zit je in de zomer veel in de zon of aan het zwembad dat kun je de speciale suncare producten gebruiken zoals de Sun Care Hair and Body Cleanser van Aveda gebruiken. Deze verwijdert op milde wijze chloor, zout en productresten.

Tip 4 hydrateren

Door hoge temperaturen en blootstelling aan de zon is één keer per week een masker een must. Wij bevelen Sun Care After-Sun Hair Masque van Aveda aan. Het hydrateert haar dat aan de zon is blootgesteld en is geschikt voor alle haartypes.

Tip 5 stylen

Om voorzichtig om te gaan met je haar in de zomer adviseren wij om je haar aan de lucht te drogen. Je kunt bijvoorbeeld Texture Tonic van Aveda gebruiken om een casual, boho of beachy look te creëren.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil