Trends

Het geheim van perfect blond haar

Het geheim van perfect blond haar
Het geheim van perfect blond haar

Trends

Het geheim van perfect blond haar

Wil je blond haar deze zomer, of heb je blond haar en wil je nog blonder worden? Wij vertellen je welke tint het beste bij jou past.

Hoewel steeds meer vrouwen kiezen voor bruin haar is blond nog steeds de meest populaire haarkleur. As, bronde of honingblond de verschillende nuances zijn oneindig. Dus de juiste kleur en techniek voor jouw haar vinden is niet altijd even gemakkelijk. Welke tint blond of techniek je ook kiest, wij geven wat tips om de ideale blonde kleur te vinden.

De tint van je huid is het geheim

Heb je een lichte huid met een koele ondertoon (is vaak roze en blauwachtig) dan zal licht blond je een fris en stralend uiterlijk geven. Asblond, honingblond of platinablond zijn jouw kleuren uit het kleurpalet.

Is je huid meer geel of perzik dan heb je meer een warme ondertoon, maar is je huid gelig met een roze ondertoon dan neig je toch meer naar een koele ondertoon. Kies je dan voor koude tinten dan zal balayage ervoor zorgen dat de kleur zachter wordt.

Ben je op zoek naar een meer blonde look? Combineer het dan met een donkere wortel. Heb je een donkere huid kies dan voor een meer donkerblonde look.

Bespreek welke mogelijkheden er zijn met je colorist

Het gebeurt regelmatig dat je de salon uitloopt met een andere kleur blond dan je in gedachte hebt. Het is daarom erg belangrijk om aan je colorist te vertellen wat jij wilt, hoe jij je haar dagelijks verzorgt en hoe vaak je terug wilt komen om je kleur op te frissen.

Soms is het niet mogelijk om de kleur die jij kiest in een keer te bereiken. Dat is namelijk afhankelijk van de kleur, highlight enz. die je de afgelopen maanden hebt gedragen. Vertel dat dus ook.

Gekleurd blond haar heeft specifieke verzorging nodig als je je kleur perfect wilt houden. Door gebrek aan vocht is het gevoeliger voor kleurveranderingen. Gebruik daarom speciale producten voor blond haar zoals Blue Malva shampoo en conditioner van Aveda. Zij geven een zilverachtige helderheid aan grijs haar en neutraliseert gelige tonen in blonde tinten.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil