Nieuws

Hoe gebruik je een föhn met diffuser?

Hoe gebruik je een föhn met diffuser?
Hoe gebruik je een föhn met diffuser?

Nieuws

Hoe gebruik je een föhn met diffuser?

Hoe vaak heb jij al met de diffuser van je föhn in je handen gestaan om het toch een keer te gebruiken? En hoe vaak heb je het weer teruggelegd omdat je niet precies weet hoe je het moet gebruiken? Dat is voorbij. Vanaf vandaag weet je hoe je de diffuser voor je föhn correct gebruikt.

Waarschijnlijk weet je wel wat een diffuser is en waarvoor het wordt gebruikt. Een diffuser is een opzetstuk voor een föhn waaraan meerdere pinnen bevestigd zijn. Dankzij de vorm verdeelt het de warmte gelijkmatig en houden ze het haar vast. Hierdoor blijven jouw lokken lekker lang in model. Het wordt meestal gebruikt voor krullend haar, maar wist je ook dat de diffuser ook voor stijl of golvend haar te gebruiken is? Het geeft je haar extra power en je haar wordt voller bij elk haartype. De pinnen zorgen er namelijk voor dat het haar wat meer van je hoofdhuid komt waardoor je meer volume krijgt zowel bij lang als kort haar.

Hoe je de diffuser gebruikt

Belangrijk is dat je je haar eerst goed borstelt om te ontklitten. Was je haar en gebruik een conditioner. Droog je haar voorzichtig met een handdoek. Gebruik daarna een grove kam.
Breng altijd een hittebeschermer in voor je je haar gaat föhnen zoals bijvoorbeeld Speed of Light Blow DryAccelerator Spray van Aveda. Het biedt onmiddellijke bescherming tegen warmte, uitdrogen en is uitermate geschikt om te stylen. En het vermindert het breken van het haar tijdens het föhnen.

Gebruik eerst een mousse en kneedt dat in je haar. Blaas je haar met je föhn op een lage temperatuur tot het bijna droog is. Klik de diffuser op de föhn en zet de diffuser op je hoofdhuid. Beweeg met de föhn deel voor deel in ronddraaiende beweging tot je haar voor bijna 90% droog is. Als je meer krullen wilt, of als je steil haar hebt voor meer slag, ga dan met je hoofd dan ondersteboven en plaats de diffuser op je hoofdhuid. Wil je liever een natuurlijke krul houd je hoofd dan in een normale positie.

Verwacht als je steil haar hebt dat je geen bos krullen krijgt. Maar meer beweging en volume is natuurlijk nooit weg.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil