Hairstyle

Hoe krijg ik krullen in mijn lange haar?

Hoe krijg ik krullen in mijn lange haar?
Hoe krijg ik krullen in mijn lange haar?

Hairstyle

Hoe krijg ik krullen in mijn lange haar?

Je hebt het vaak geprobeerd om de hele dag krullen in je lange steil haar te houden. Helaas, voor je het weet is je haar alweer uitgezakt en zie je er niets meer van terug. Wij vertellen je de beste technieken waardoor je krullen de hele dag op hun plek blijven.

Krultang

Om je haar wat stugger te maken gebruik je een grote hoeveelheid mousse zodat je haar de krul beter pakt. Vergeet daarnaast niet om een hittebeschermende spray te gebruiken om je haar niet te beschadigen. Neem je krultang en wikkel je lokken één voor één om de krultang. Als je klaar bent laat je je haar even afkoelen. Ga daarna losjes met je vingers door je haar om de krullen, die te gedefinieerd zijn een natuurlijke look te geven. Gebruik als laatste een haarlak met een lichte fixatie zoals Air Control van Aveda. Dit product houdt je krullen goed vast en maakt het haar niet zwaarder. Je krullen zakken daardoor niet snel uit maar blijven langer in model.

Haarrollers

Er zijn verschillende soorten rollers. We bespreken de:
warmterollers: zorg eerst dat de rollers goed opgewarmd zijn voor je begint. Vergeet geen heat protector te gebruiken. Doe wat mousse op je droge haar. Wikkel de rollers van de punt tot de hoofdhuid in en zet ze vast met een pin. De rollers helemaal af laten koelen en voorzichtig afwikkelen. Maak de krullen voorzichtig met je vingers los. Wil je liever golvend haar? Dan kun je je haar voorzichtig kammen. Gebruik een hairspray met een lichte fixatie om je haar niet te verzwaren.

Schuimrollers zijn vooral ideaal voor fijn en breekbaar haar. Verdeel mousse over je handdoekdroog haar. Kam je haar en verdeel het in meerdere strengen. Wikkel de schuimrubber rollers in je haar en zet ze vast met de bijbehorende spelden of klemmen. Föhn je haar tot het droog en warm aanvoelt en laat ze nog minimaal een kwartier zitten. Wikkel de rollers voorzichtig en maak de krullen met je vingers los. Finish het met een hairspray om je haar in model te houden.

Je kunt je lange haar ook krullen met een stijltang. Dat lijkt misschien wat vreemd maar het kan. Dit eist nogal wat vaardigheid omdat er een bepaalde techniek voor nodig is. Wil jij dat graag proberen? Vraag bij je volgende afspraak of je kapper het voordoet zodat jij de slag thuis onder de knie kunt krijgen.

Natuurlijk zijn er veel meer manieren om krullen in je lange haar te krijgen zoals bijvoorbeeld met krulborstels, papillotten of door knotjes te maken. Wij hebben als voorbeeld voor de meeste gebruikte technieken gekozen om je op weg te helpen om mooie krullen in jouw haar te krijgen.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil