Elk haar moet in een andere frequentie geknipt worden. Ontdek wanneer jij aan de beurt bent.

Hoe vaak laat jij je haar knippen?


Hoe vaak je je haar laat knippen hangt af van je kapsel, haartype het de conditie van je haar, maar ook van je gewenste look.

Haar in goede conditie: regelmatig knippen

Als je lokken sterk, glanzend en zijdezacht zijn, is je kapsel het enige wat van invloed is hoe vaak je geknipt moet worden.

Als je halflang of lang haar hebt

Heb je schouderlang haar, dan is om de twee maanden knippen voldoende om je kapsel in model te houden en in tiptop conditie te houden. Bij lang haar is bijknippen van de punten om de drie tot vier maanden genoeg. Heb je je haar in lagen of heb je fijn haar en begint je haar te pieken dan is een bezoek aan je haarspecialist elke 2 tot 3 maanden aanbevolen om gespleten haarpunten te voorkomen.

Als je kort haar hebt

Om voor je korte haar te zorgen maak je om de 4 tot 6 weken een afspraak met je haarspecialist, afhankelijk hoe snel je haar groeit. Een kort kapsel kan namelijk snel zijn vorm en volume verliezen.

Als je je haar laat groeien

Zelfs als je je haar wilt laten groeien, moet je toch je kappersbezoek niet overslaan om je punten bij te laten knippen. Het is belangrijk om je haar tenminste om de vier maanden te laten knippen om gespleten haarpunten tegen te gaan.

Als je haar dof is en snel breekt

Ontbreekt glans en breekt je haar gemakkelijk als je het kamt? Er is dan geen twijfel mogelijk. Je haar moet bijgeknipt worden tot het er weer gezond uitziet zodat je weer met een gezonde basis kunt beginnen.

Als je veerkracht in je krullen zijn verdwenen

Ontbreekt volume aan je krullen en zijn ze zelfs plat na het wassen? Zodra behandelingen geen vorm en volume meer aan je haar geven kan een paar knippen met de schaar helpen.

Na uitgroei bij de wortels om terug te gaan naar je natuurlijke kleur

Als je na jarenlang kleuren weer terug wil naar je natuurlijke kleur moet het gekleurde gedeelte van je haar geleidelijk geknipt worden om de kleur uiteindelijk uit je haar te krijgen. De ideale frequentie is iedere maand tot 2 maanden, aangezien je haar ongeveer 1 cm per maand groeit.

Zodra je genoeg hebt gekregen van je kapsel

Als je iedere ochtend weer je haar in een staartje bindt omdat je geen zin meer hebt in je kapsel dan is het tijd voor een nieuw model.


Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven


Products

Aveda Love composition oil