Hair care

HOE VERZORG JE VET HAAR

HOE VERZORG JE VET HAAR
HOE VERZORG JE VET HAAR

Hair care

HOE VERZORG JE VET HAAR

HOE VERZORG JE VET HAAR

Misschien heb je al jaren last van vet haar en heb je al van alles geprobeerd. Wat kun je er tegen doen? Als je deze trucs in de praktijk brengt zal je haar er perfect uitzien.

Waarom is het ene haar sneller vet dan het andere? Het antwoord ligt in het functioneren van de talgklieren, die zich in de huid maar ook in het haar bevinden. Deze klieren produceren talg in de haarvaten. Talg is belangrijk in ons lichaam. Omdat het beschermd tegen uitdrogen en agressieve stoffen van buitenaf en het beschermd het haar. In geval van vet haar zijn de talgklieren actiever en produceren meer vet dan normaal. Ook factoren zoals leeftijd of geslacht zijn hierbij betrokken. Te veel talg maakt het haar vuil en minder glanzend.

De experts van NR78 geven de sleutels om te zorgen dat dit tot het verleden behoort. Let op:

1. Wrijf het niet te veel

Was je haar voorzichtig. Maak cirkelvormige bewegingen. Op deze manier activeer je de bloedsomloop en zorg je ervoor dat de talgafzetting wordt verplaatst en geëlimineerd.

2. Vermijd sulfaten

Gebruik goede haarverzorgingsproducten speciaal bestemd voor vet haar zonder sulfaten. Sulfaten zijn reinigingsmiddelen die het haar agressief reinigen, de natuurlijke oliën wegnemen die het haar nodig heeft en de talgklieren dwingen om meer talg te produceren.

3. Hoe meer wasbeurten, hoe vetter het haar

Dit is een vicieuze cirkel, doorbreek dit en was je haar niet vaker dan twee tot drie keer in de week.

4. Gebruik de juiste shampoo en conditioner

Gebruik een shampoo en conditioner die geschikt is voor jouw haartype. Laat je voorlichten door de professionals van NR78. Als je conditioner gebruikt, blijf dan weg bij de haarlijn om te voorkomen dat je haar snel vet wordt. Goed uitspoelen is ook erg belangrijk om zeepresten te verwijderen.

5. Was je haar met warm water

Koud water is geen optie. Het haar wordt minder schoon omdat vet in warm water oplost. Maar was je haar ook niet met te heet water, je haar wordt er droog van en gaat pluizen.

6. Raak je haar niet constant aan

Dit simpele gebaar is het ergste voor vettig haar!

7. Zorg voor je eetgewoonten

Vooral als je vaak verzadigde vetten zoals kazen, margarines, plantaardige oliën zoals zonnebloem, worst of sauzen, zoals mayonaise, gebruikt.

8. Voorzichtig met stylingsproducten

Stylingproducten die je haar laten glanzen kun je beter vermijden. Vaak is er olie toegevoegd aan deze producten die je haar nog vettiger maken.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil