Hair care

Hoe voorkom je vet haar

Hoe voorkom je vet haar
Hoe voorkom je vet haar

Hair care

Hoe voorkom je vet haar

Vettig haar dat plat en sliertig langs je gezicht valt ondanks je goed voor je haar zorgt. Iedereen heeft er wel eens last van. Hoe komt dat toch? Zeer waarschijnlijk komt dit door een aantal gewoontes die je snel vaarwel moet zeggen.

Je haar in te heet water wassen

Door je haar te wassen met heet water activeer je de talgproductie waardoor je haar sneller vet wordt. Was je haar daarom niet op te hoge temperatuur.

Te veel en te lang je hoofdhuid masseren als je je haar wast

Masseer je hoofdhuid niet te lang en te intens. Ook hierdoor activeer je de talgproductie met het gevolg dat je haar sneller vet wordt.

Je handen door je haar halen

De hele dag door ben je vaak geneigd om aan je haar te zitten. Je brengt die lok voor je ogen naar achteren of je probeert tussentijds wat volume aan je haar te geven. Maar je haar wordt hierdoor sneller vet. Probeer dus zoveel mogelijk om gedurende de dag om niet aan je haar te zitten.

Te vaak droogshampoo gebruiken

Droogshampoo is een uitkomst als je een keer geen tijd hebt om je haar te wassen. Het frist je haar zichtbaar op en het zorgt voor volume van je haar. Maar pas op! Gebruik het niet te vaak. Als je constant droogshampoo gebruikt verstikt het uiteindelijk de hoofdhuid. Gebruik het niet vaker dan twee keer per week en was je haar tussendoor met een milde shampoo.

Te vaak wassen met shampoo

Vet haar voorkom je door het niet te vaak te wassen. Dat klinkt misschien tegenstrijdig maar door te vaak wassen stimuleer je juist de talgproductie waardoor je al snel in een vicieuze cirkel terechtkomt. Twee tot drie keer per week is voldoende. Kies wel altijd een shampoo en conditioner die geschikt zijn voor jouw haartype.

Te veel borstelen en kammen

Borstelen is goed voor je haar het zorgt ervoor dat je haar glanst, het verwijdert dode huidcellen en chemische resten van haarproducten, maar beperk het tot een tot twee keer per dag. Borstel niet te vaak, je haar wordt sneller vet. Ook is het regelmatig reinigen van je borstel belangrijk.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil