Welk kapsel past bij jouw gezicht

Kapsels volgens de vorm van je gezicht

Rond, vierkant, hoekig of ovaal. De specialisten van NR78 vertellen welk kapsel het mooist bij jouw gezicht past.

Hoeveel keer ben je naar de kapper gegaan met een foto uit een tijdschrift met de vraag om het zelfde kapsel bij jou te creëren. En hoe vaak heeft je kapper je dat uit je hoofd gepraat? We zien vaak foto’s uit bladen met een kapsel die we graag willen maar eigenlijk niet bij ons past. Het is namelijk belangrijk om een kapsel te zoeken die bij de vorm van je gezicht past. Het lijkt gek maar het zal je helpen om er mooier uit te zien en je zult elke dag minder tijd nodig hebben om je lokken in model te krijgen.

Vierkant gezicht

Half lang onder de kin eventueel golvend om je look te verzachten. Als je kiest voor lagen, is het belangrijk om voor subtiele lagen te kiezen waardoor je gezicht wat ronder lijkt. Wat betreft het kapsel: je zult je profiel verlengen als je meer volume in de kruin krijgt en minder aan de zijkanten. Beachy waves zijn perfect om je gezicht te verzachten. Je haar achter je oren trekken is geen goed idee. Wil je toch je haar uit je gezicht? Neem dan een paardenstaart met wat losse plukken langs je gezicht.

Diamantvormig gezicht

De jukbeenderen zijn het meest prominente deel van het gezicht, terwijl de kin en het voorhoofd veel smaller zijn. Het doel van het kapsel is daarom om het brede gebied van de jukbeenderen in evenwicht te brengen. Je kunt kiezen voor een lang kapsel. Zorg dan wel voor volume door lagen aan te brengen. Als je liever kiest voor een kort model zorg er dan voor dat je niet strak naar achteren zit.

Rond gezicht

Het doel is om het haarvolume te verdelen door de ronde vorm af te zwakken waardoor het gezicht smaller wordt. Het kapsel dat het beste past bij deze eisen is de half lange bob. Door de lange lagen vermindert het volume aan de zijkant van het gezicht Vergeet een zware pony. Doordat je je voorhoofd verbergt maakt het dat je gezicht kleiner wordt. Wil je toch een pony kies dan voor een schuine lok. De pixie look zal je prachtig staan. Hierbij zijn de zijkanten korter en het volume zit aan de bovenkant. Het resultaat is een moderne look die de vorm van je gezicht vergroot.

Ovaal gezicht

De ideale gezichtsvorm is toch wel de ovale gezichtsvorm. Bobs, lobs werkelijk alles staat je. Wil je een heel ander kapsel? Laat je inspireren door de stylisten van NR78. Zij vertellen je wat de haartrends van dit moment zijn.


Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven


Products

Aveda Love composition oil