tips voor gezond haar

Mannen: tips voor gezond haar

Is je haar droog, slap en dof? Dan wordt het echt tijd om actie te ondernemen om te zorgen dat je haar er voortaan perfect uitziet. En wij vertellen je hoe.

Gebruik je eigen producten

Stop met het gebruiken van de shampoo van je partner. Deze is misschien voor haar perfect, maar het kan zijn dat jou haar een hele andere behandeling vraagt. Het eerste wat je moet doen is bekijken wat jou haar nodig heeft. Heb je vet haar? Kies dan voor een milde shampoo, bij droog haar kun je het beste voor een voedende versie kiezen die daarnaast extra hydrateert. Gebruik daarnaast een conditioner. Breng de conditioner alleen aan op de punten en niet op de hoofdhuid. Laat je adviseren door je kapper zodat je de juiste producten kan gebruiken.

Masseer je hoofdhuid

Om je haar in een goede conditie te houden masseer je je hoofdhuid tijdens het wassen. Het stimuleert de haargroei zodat je een mooie haardos krijgt het werkt ook nog eens ontspannend. Masseer wel met je vingertoppen en niet met je nagels.

Niet te vaak wassen

Veel mannen wassen hun haar dagelijks maar dit is niet goed voor je haar. Door te vaak wassen en vaak ook nog met heet water, verliest je huid en haar natuurlijke olie waardoor je haar dof en droog wordt. Je haar drogen is ook een aandachtspunt, dep met een handdoek je haar droog in plaats van te wrijven.

Gezonde voeding

Gezonde voeding heeft ook effect op je haar. Probeer daarom gezond en gevarieerd te eten. Daarnaast beïnvloedt beweging de conditie en gezondheid van je haar. Probeer dus elke dag voldoende te bewegen zo blijft je lichaam en haar in topconditie.


Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven


Products

Aveda Love composition oil