Nieuws

Ontdek wat jouw huidtype is en geef het de juiste verzorging

Ontdek wat jouw huidtype is en geef het de juiste verzorging
Ontdek wat jouw huidtype is en geef het de juiste verzorging

Nieuws

Ontdek wat jouw huidtype is en geef het de juiste verzorging

Om goed voor je gezicht te zorgen, is het belangrijk om eerst te weten welk huidtype je hebt. Geen huid is namelijk hetzelfde. Het heeft zijn sterke en minder sterke eigenschappen en eigen behoeften. Lees verder en ontdek jouw huidtype.

1. Normale huid

Dit is het soort huid dat elke vrouw zou willen hebben. Het heeft de basisverzorging van reiniging en hydratie nodig om er stralend uit te zien. Gebruik een keer per week een milde scrub en gebruik een moisturizer om je huid te laten stralen

Je herkent het aan:

Bij een normale huid zijn de poriën klein en de huid voelt zacht aan. Het is niet droog en niet vet maar precies goed. De huid is goed doorbloed.

2. Gemengde huid

Het wordt zo genoemd omdat dit type huid een combinatie is tussen normaal, droog en vet. Meestal is de zogenaamde T-zone (voorhoofd, neus en kin) wat vetter terwijl de wangen droog zijn. Verzorg de vette delen van je gezicht met producten voor de vette huid en voor de droge plekken producten bestemt voor de droge huid.

Je herkent het aan:

De gemengde huid glimt en is vettig met grove poriën in de T-zone. De wangen voelen vaak droog en trekkerig aan.

3. Droge huid

Een droge huid komt vocht en talg te kort. Het is gevoeliger voor externe invloeden en is gemakkelijk geïrriteerd. Reinigen met milde producten en hydrateer met crèmes met natuurlijke oliën die vocht vasthouden. Serum is een goede keuze, het geeft de huid een extra boost.

Je herkent het aan:

De huid zal er vaak dof uitzien en voelt trekkerig na elke wasbeurt. Het is ziet er ruw en schilferig uit en is gevoelig voor externe invloeden en temperatuurverschillen.

4. Vette huid

Een vette huid heeft de neiging om meer talg te produceren dan nodig is. De oorzaak kan verschillend zijn: genetische aanleg, geneesmiddelen, stress, hormonale verandering. Reinig de vette huid met een mild reinigingsproduct om onzuiverheden te voorkomen. Kies voor hydraterende producten die de productie van talg in evenwicht houdt.

Je herkent het aan:

De poriën zijn over het algemeen groot en duidelijk zichtbaar. De huid heeft een vettige glans en is gevoelig voor puistjes en mee-eters en voelt glad en olie-achtig aan. Je make-up blijft vaak niet goed zitten. Daarentegen heb je minder snel rimpels. Dus elk nadeel heeft zijn voordeel.

5. Gevoelige huid

Het zegt het al deze huid is zeer gevoelig voor externe factoren zoals stress, medicijnen, weersomstandigheden of voeding. Gebruik specifiek producten waardoor pijn en roodheid afnemen en verlichting geven zodat de huid weer in balans wordt gebracht en tegelijkertijd de natuurlijke bescherming versterken.

Je herkent het aan:

De gevoelige huid is vaak dunner en heeft een fijne structuur. Het reageert sterk om op externe reacties waardoor het vaak irriteert, strak aanvoelt, jeukt en vaak rood wordt. Gebruik milde verzorgingsproducten. Om extra irritatie te voorkomen kun je het beste producten vermijden waar bijvoorbeeld alcohol of menthol in zitten. Vraag ernaar aan de specialisten van NR78. Zij kunnen je adviseren over de gezichtsverzorgingsproducten van Aveda.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil