ONZE HAARSTYLISTEN VERTELLEN WAT GOED BORSTELEN VOOR JE HAAR KAN DOEN

ONZE HAARSTYLISTEN VERTELLEN WAT GOED BORSTELEN VOOR JE HAAR KAN DOEN.

Laten glanzen is daar één van.

De beste truc die er bestaat voor gezond en mooi haar is door het iedere avond te borstelen. 10 tot 20 slagen afhankelijk van de dikte.

Wat zijn de voordelen van regelmatig borstelen?
regelmatig borstelen zorgt ervoor dat resten van producten uit het haar worden verwijderd daarnaast verwijderd het dode huidcellen en je hoofdhuid wordt gemasseerd. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor je haar sterker en glanzender wordt.

Hoe vaak moet je het per dag borstelen?
Zo vaak het nodig is om te ontwarren of te ontdoen van onzuiverheden. Maar het beste is twee keer per dag. ( in de ochtend en voor het slapen gaan). Is je haar gevoelig voor klitten dan kan drie of vier keer nodig zijn.

Moet ik mijn haar voor of na het wassen borstelen?
borstel het haar altijd voor het wassen. Droog haar is dan op zijn sterkst. Nat haar daarentegen is elastisch en breekt daardoor gemakkelijk. Daarbij wordt door het borstelen voor het wassen gels, haarlak en dergelijke al verwijderd wat het kammen na het wassen vergemakkelijkt.

Het belang van bottom-up.
begin je haar van af de uiteinden voorzichtig te borstelenin korte slagen totdat je uiteindelijk bij het hoofd bent . Niet aan het haar trekken.

De truc massage van de hoofdhuid
zodra we de hoofdhuid hebben bereikt masseert de borstel de hoofdhuid. Zo stimuleren we de microcirculatie van de hoofdhuid en dus versterking van het haar en stimuleren wede groei.

Het juiste aantal slagen
100 slagen voor we naar bed gaan is een mythe. Tussen de 10 en 20 slagen is voldoende.

Gebruik olie als je krullend haar borstelt
borstelen moet altijd op droog haar of je nu stijl of krullen hebt. Krullend haarontwart gemakkelijker als het vochtig is gebruik daarom een olie voor je haar of een goede conditioner .

Borstel of kam
als je nog twijfelt of je nu een borstel of kam moet gebruiken denk er dan aan dat je een kam gebruikt voor nat haar en een borstel op droog haar om breken van het haar te voorkomen.


Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven


Products

Aveda Love composition oil