Hairstyle

Tien dingen die je moet weten als je voor de eerste keer je haar verft

Tien dingen die je moet weten als je voor de eerste keer je haar verft
Tien dingen die je moet weten als je voor de eerste keer je haar verft

Hairstyle

Tien dingen die je moet weten als je voor de eerste keer je haar verft

Je wil je haarkleur veranderen, maar je durft de sprong niet te wagen. Voordat je voor de eerste keer je haar kleurt ,staat hier alles wat je moet weten.

1. Bedenk wat je verwachtingen zijn voordat je kleurt

Dit is de beste manier om te voorkomen dat je teleurgesteld bent met het resultaat. Ten eerste, vraag jezelf af of je een radicale verandering wil of niet. Afhankelijk van de look die je wil, kies je voor een tint die dichtbij of geheel anders is dan van je natuurlijke basiskleur.Afhankelijk van jouw voorkeur, is er een heel scala aan methoden om uit te kiezen: highlights van verschillende tinten voor meer volume of Balayage om een sunkissed effect toe te voegen aan jouw lokken. Hou je van het veranderen van je look? Als dat zo is, kies dan voor een kleurspoeling.

2. Je kunt niet zomaar kiezen voor een kleur

Tenzij je wil gaan voor de manga haartrend, is het goed om een kleur te kiezen die past bij de kleur van je huid en van je ogen. Heb je een bleke teint met licht gekleurde ogen bijvoorbeeld, kies dan voor asblond in plaats van gouden tinten. Als je ogen donker zijn en je hebt een donkere huidskleur,dan is karamel of chocoladebruin meer een kleur die bij jou past. Je smaak in kleding en je persoonlijkheid spelen ook een rol bij het kiezen van de juiste kleur. Of je nu een brunette, blond of roodharige bent, overweeg dan al deze factoren zorgvuldig en win deskundig advies in van je colorist bij NR 78 voordat je een beslissing neemt. Twijfel je nog steeds tussen twee tinten? Houd er dan rekening mee dat de kleur die je kiest vaak donkerder blijkt dan je denkt. Dus kies voor de lichtste van de twee tinten, omdat het dichter bij het gewenste resultaat zal zijn.

3. Het resultaat varieert per persoon

Hoop niet dat je uit de salon komt met exact dezelfde kleur als je favoriete beroemdheid of vriendin die net dezelfde kleurbehandeling heeft gehad. De resulterende kleur is afhankelijk van je natuurlijke basiskleur en de conditie van je haar. Dezelfde kleur zal altijd een beetje van persoon variëren tot persoon.

4. Het hebben van gekleurd haar betekent ook regelmatig onderhoud en bijkomende kosten

Door uitgroei, is het noodzakelijk dat er touch-ups gedaan worden op je haar in de salon. Maandelijkse touch-ups zorgen ervoor dat de uitgroei niet zichtbaar is als dit standaard wordt bijgehouden. En daarnaast dien je eenmaal per drie maanden voor een gedeeltelijke kleuring zoals highlights, balayage en tie dye een afspraak maken met je colorist. Echter, dit betekent wel extra jaarlijkse kosten. Het behandelen van je uitgroei, het vernieuwen van kleur of glans, het verfrissen van je haar met highlights vereisen allemaal bezoeken aan de salon op verschillende tijdstippen en ze komen allemaal op verschillende prijzen. Dit is een factor waar je rekening mee moet houden bij het bepalen voor welke optie je gaat.

5. Je lokken worden misschien droger

Om je haar een nieuwe kleur te geven, zal de kleurstof in de verf de schubben in de haarschacht openen, zodat de nieuwe kleurstof kan doordringen. Dit proces verzwakt het haar en maakt het minder in staat om vocht vast te houden. Het resultaat: je lokken drogen uit.

6. Kleuren is niet hetzelfde als bleken

Kleuren kan alleen door je haar een paar tinten te veranderen. Voor een radicale verandering, zoals van bruin naar blond, is kleuren niet altijd genoeg. Dit betekent dat bleken soms de enige optie is.

7. Na kleuring, moet je je standaard haarverzorging veranderen

Gekleurd haar heeft een specifieke behandeling nodig. Gebruik een shampoo voor gekleurd haar om zolang mogelijk je kleur vast te houden en je haar te voeden. Na elke wasbeurt een goed conditioner gebruiken voor zachtheid en vitaliteit. Ook heb je een haarmasker nodig die je haar verzorgt, verwent en zorgt dat het haar glanst .

8. Sommige kleurmethoden zijn beter dan anderen als het gaat om grijs haar

Om je peper en zout manen volledig te dekken, kies dan voor permanente kleuring die betere dekking zal bieden dan een haarspoeling.

9. Wat je ook doet, raadpleeg je kapper voor je kleurbehandeling

Om ongelukken te voorkomen, laat een kleurbehandeling over aan je kapper. Met hun expertise, kunnen ze de hoeveelheid gebruiken en de wachttijd instellen die bij jouw haartype past. Dit betekent dat het resultaat meer aan je verwachtingen zal doen dan dat je thuis zelf met haarverf aan de slag gaat.

10. Om je natuurlijke haarkleur achteraf terug te krijgen ...

Voordat je je haar kleurt, moet je weten dat het terug krijgen van je natuurlijke kleur min of meer een uitdaging is, afhankelijk van de door jouw gekozen kleurmethode. Een tijdelijke kleur was je er na verloop tijd, ongeveer binnen 5 tot 8 weken, uit. Blijft de kleur op sommige plaatsen toch nog zichtbaar, dan kun je de colorist vragen voor een reinigende behandeling om elke laatste overgebleven kleurstof te verwijderen. Bij permanente kleuring, is de enige oplossing om de kleur te laten uitgroeien en je gekleurde haar te laten knippen als het langzamerhand gegroeid is.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil