Products

Tips om het beste uit droogshampoo te halen

Tips om het beste uit droogshampoo te halen
Tips om het beste uit droogshampoo te halen

Products

Tips om het beste uit droogshampoo te halen

Droogshampoo, velen van ons zijn al fan. We kunnen ons haarwassen een keer overslaan. Het zorgt voor frisheid van je haar en voegt ook nog eens een boost aan glans en volume. Maar toch hoor je vaak dat het een witte waas achterlaat en dat het je haar zwaar maakt. Maar dit komt omdat het niet goed wordt toegepast. Wij geven de tips om het beste uit droogshampoo te halen.

Droogshampoo komt in verschillende soorten: spray, schuim of poeder. Als je dik haar hebt kun je het beste kiezen voor de poedervorm, het absorbeert overtollige olie zonder gewicht aan je haar te geven. Heb je normaal haar dat is de sprayversie voor jou het beste. Het droogt snel en voegt volume aan je haar toe. Kies voor vochtinbrengende droogshampoo als je droge lokken hebt. Er zijn ook droogshampoo’s speciaal ontwikkeld voor blond haar en donker haar. Handig want als brunette heb jij geen last meer van een witte waas.

Hoe breng je droogshampoo aan?

1 Kam je haar goed uit zodat er geen knopen en klitten meer inzitten.

2 Schud het flesje goed om ervoor te zorgen dat de shampoo gelijkmatig verdeeld wordt. Verdeel je haar in secties en spray gelijkmatig van een afstand van ongeveer 25 centimeter van de wortel.

3 Masseer de wortels goed met je vingertoppen voor een grondige reiniging en laat het even intrekken.

4 Borstel of kam de restjes weg en je bent helemaal klaar.

Droogshampoo is erg handig als je een keer geen tijd hebt om je vette haar te wassen, volume aan je fijne haar geven of om voor je pony te gebruiken omdat deze vaak eerder vet wordt dan de rest van je haar. Maar wij raden je aan droogshampoo niet vaker dan één keer in de week te gebruiken tussen twee wasbeurten door. Droogshampoo absorbeert de vettige olie uit je haar maar bij te vaak gebruik kan je hoofdhuid uitdrogen, de deeltjes van de shampoo hopen zich op waardoor er schilfertjes ( denk aan roos) ontstaan waardoor de haarzakjes verstoppen.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil