Nieuws

Tips om rimpels in de huid te voorkomen

Tips om rimpels in de huid te voorkomen
Tips om rimpels in de huid te voorkomen

Nieuws

Tips om rimpels in de huid te voorkomen

Je zou het waarschijnlijk niet zeggen maar na je 25ste begint je huid de eerste symptomen van veroudering te vertonen. Verlies van volume, elasticiteit en expressielijnen. Een deel van de oorzaken is genetisch bepaald en zijn onvermijdelijk. Maar tegen de externe factoren zoals bijvoorbeeld de zon, vervuiling of roken kun je wel degelijk iets doen om voortijdige huidveroudering tegen te gaan.

1. Verzorg je huid dagelijks met crèmes. Iedere dag een crème gebruiken in je dagelijkse routine houdt het vochtgehalte van de huid op peil en zorgt ervoor dat je de huid soepel houdt. Naast een goede crème voor je gezicht kun je een bodylotion gebruiken voor je hele lichaam om de vochtbalans op peil te houden.

2. Voldoende drinken. Om te voorkomen dat je huid zijn elasticiteit verliest is het belangrijk om voldoende te drinken. Minimaal 2 liter per dag.

3. Gevarieerd en gezond eten. Zorg dat je dagelijks voldoende groenten en fruit in je maaltijden opneemt. Ook vette vis zoals zalm en sardines dragen bij aan een jonge huid. Maar ook noten of olijfolie beschermen je tegen invloeden van buitenaf.

4, Regelmatig bewegen Lichaamsbeweging is goed voor elke leeftijd. Je versterkt je spieren en botten en je krijgt meer energie. Je huid raakt beter doorbloed waardoor je huid er stralender uitziet.

5. Beschermen tegen de zon. Een beetje zon is goed voor iedereen. Maar de zon is ook verantwoordelijk voor onder andere vlekken, rimpels en vroegtijdige veroudering. Zorg er dus voor om huidschade zo veel mogelijk te beperken door dagelijks je gezicht in te smeren met een zonnebrandproduct. Ook in de winter of als de zon niet schijnt.

6. Niet roken. Dat roken slecht is voor je gezondheid is bekend, maar de chemische stoffen brengen ook schade aan de huid. Daarnaast verhoogt roken rimpels aan de contouren van je lippen

7. Stress vermijden Vooral chronische stress heeft een grote invloed op je lichaam. Het collageen wordt aangetast door het stresshormoon waardoor de huid minder goed hersteld.

8. Voldoende slapen. Goed slapen versterkt je immuunsysteem. Voldoende en goed slapen zorgt ervoor dat je er uitgerust uitziet. Het helpt wallen en kringen te voorkomen en je huid ziet er stralender uit.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil