Nieuws

Trucs voor de verzorging van de vette huid

Trucs voor de verzorging van de vette huid
Trucs voor de verzorging van de vette huid

Nieuws

Trucs voor de verzorging van de vette huid

Het gezicht vereist zorg en specifieke producten voor de juiste behandeling volgens elk type huid. Bij een vette huid moet niet alleen overtollige talg gereguleerd worden, ook een goede verzorging is van belang. We hebben wat tips en behandelingen voor een gezonde huid voor je op een rij gezet voor de strijd tegen de vette huid.

Een goede reiniging is de basis van een gezonde huid. Het voorkomt verstopping van de poriën door dagelijks alle
make-upresten, onzuiverheden en sporen van vuil te verwijderen.

Goede hydratatie is de volgende pijler als het gaat om een vette huid. Gebruik dagelijks een milde dagcrème en probeer deze zo dun mogelijk in te smeren. De huidcellen vragen om water en voeding. Hydraterende crèmes zonder alcohol op waterbasis zijn ideaal.

Tijdens de strijd tegen overtollig vet kun je de fout ingaan door te agressieve producten te gebruiken die beloven dat de productie van talg wordt verminderd. Het tegenovergestelde is vaak het resultaat. Door het gebruik van agressieve crèmes droogt de huid juist uit waardoor het lichaam juist nog meer talg zal produceren. Voorkom dus een droge, trekkerige huid, door de juiste reinigingsproducten te gebruiken.

Gebruik blotting-paper (dit zijn dunne vloeipapiertjes speciaal voor het gezicht) om een glimmende huid tegen te gaan. Ze zijn vaak verkrijgbaar in een handige verpakking en gemakkelijk mee te nemen in je handtas. Dep de glimmende delen van het gezicht af, bijvoorbeeld kin of voorhoofd af. Het is belangrijk om niet te wrijven zodat je make-up onaangetast blijft.

Zonnebrandcrème mag ook nooit worden vergeten. Gebruik altijd een zonnebrandcrème. Denk niet dat je huid niet beschermd hoeft te worden omdat het vet is. UV stralen stimuleren de talgproductie. Bovendien zonder de juiste bescherming kunnen vlekken ontstaan die tekenen van acne donkerder maken.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil