Wanneer vervallen je make-upproducten

Wanneer vervallen je make-upproducten


Gebruik jij vaak make-up? Stop dan hier. Dit moet je weten. Als je make-up gebruikt let dan goed op de vervaldatum en ga van tijd tot tijd alles na. Make-up waarvan de houdbaarheidsdatum is vervallen kan schadelijk zijn voor je huid.

De grootste vijand van make-up is hitte, je producten zullen minder goed blijven als het wordt blootsgesteld aan een heet en vochtig klimaat of plotselinge veranderingen in temperatuur. Maar als je een goede hygiëne aanhoudt en je gebruikt ze op de juiste manier dan kun je de levensduur verlengen en hoef je het niet zo snel weg te gooien. Want soms is gezond verstand de beste manier door op te letten op het uiterlijk, de textuur of de geur om te weten of ze nog in goede staat zijn.

Het eerste wat je moet doen, is aan de achterkant van het product kijken en de vervaldatum bekijken als het eenmaal geopend is. Het wordt meestal weergegeven met de volgende cijfers: 3M, 6M of 12M. De cijfers komen overeen met drie -, 6 - en 12 maanden. Daarom kun je deze richtlijn gebruiken als je het product voor de eerste keer gebruikt.
Tip: Om te weten hoelang je een product kan gebruiken is het handig de datum te noteren na het openen.
Maar zelfs al je ze niet openmaakt vervallen deze producten. Je moet rekening houden nog 3 jaar houdbaar. Vooral vloeibare en vette producten zijn het meest vatbaar voor bederf.

Foundation en concealer:

Bewaar ze op kamertemperatuur, zorg dat ze niet aan temperatuurschommelingen onderhevig zijn en sluit ze goed af. Als dit het geval is zal het product mits het van een goede kwaliteit is niet zo snel bederven. Op waterbasis ongeveer 1 jaar of oliebasis 1,5 haar. Daarom is het belangrijk om deze producten van goede kwaliteit te nemen. Je huid zal je bedanken.

Losse-, compacte poeder en bronzingpoeder:

Poedervormige producten bevatten geen water, ze kunnen dus veel langer meegaan dan die met olie of vloeistoffen. Je kunt ze ook makkelijker onderhouden. Als de buitenste laag van het product uitdroogt, kun je de bovenste laag voorzichtig verwijderen om de poeder te blijven gebruiken.

Oogschaduw:

Poeders zijn gemakkelijker te houden, net als bij compacte of bronzing poeders. Ook hier geldt dat poedervorm langer houdbaar is dan de vloeibare oogschaduw.

Eyeliner:

De potloden voor de ogen of wenkbrauwen hebben een langere levensduur omdat je ze iedere keer slijpt. De vloeibare- of geleyeliner kan zes maanden tot een jaar meegaan. Je moet voorzichtig zijn zodat het niet uitdroogt.

Mascara:

Als ze niet eerder uitdrogen, is het maximaal drie maanden houdbaar. Het is belangrijk dat het geen klonters heeft of dat de textuur is veranderd. Een truc: als het droog is kun je het een beetje verwarmen.

Lippenstift:

Sommigen denken dat de houdbaarheid van lippenstift zo’n drie jaar duurt. Deze producten zijn echter meer vatbaar voor bacteriën als je ze deelt of al je een infectie op je lippen hebt gehad. Je kunt daarom beter altijd een kwastje of penseel gebruiken. Als je lippenstift van smaak of geur verandert gooi het dan onmiddelijk weg.


Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven


Products

Aveda Love composition oil