Hair care

Was jij je haar op de juiste manier?

Was jij je haar op de juiste manier?
Was jij je haar op de juiste manier?

Hair care

Was jij je haar op de juiste manier?

Omdat het zo eenvoudig lijkt denken we er niet over na of wij het goed of fout doen. Je haar wassen. Nat maken, wassen met shampoo uitspoelen en klaar. Inderdaad dit is de manier zoals we doorgaans ons haar wassen. Maar is dit ook de goede manier? We denken vaak van wel. Door een paar veranderingen kan je het resultaat aanzienlijk verbeteren en houdt je je haar langer schoon. We noemen enkelen fouten bij het wassen van je haar.

1. Je haar niet uitkammen.

Haar is kwetsbaarder als het nat is. Je kunt het daarom beter uitkammen voor je je haar wast. Gebruik een grove kam of neem een borstel. Begin aan de onderkant en ga steeds een stukje naar boven.

2. Niet wachten tot je haar volledig nat is.

Als je haar niet goed nat is kun je de shampoo niet goed verdelen en beschadig je je haar onnodig. Goed natmaken dus.

3. Altijd dezelfde shampoo gebruiken.

Misschien klinkt dat vreemd. Je gebruikt al jaren de shampoo waar je altijd tevreden over bent. Verandering van je haar kan dus ook verandering van shampoo betekenen. Als je je haar gaat kleuren bijvoorbeeld, zwangerschap of als je je haar grijs laat worden.

4. Shampoo direct op je haar opbrengen.

Het is beter om shampoo op je hand aan te brengen en met wat te mengen met water om daarna in te masseren op de hoofdhuid.

5. Hard wrijven.

Shampoo hard inwrijven is af te raden. Het irriteert de hoofdhuid en je kunt je haar beschadigen. Zachtjes inmasseren met je vingertoppen stimuleert de bloedomloop en maakt dode huidcellen los. Hoe zachter je masseert, hoe gelukkiger je lokken zijn.

6. Wassen met heet of koud wassen.

Je kunt je haar het beste lauwwarm wassen. Wanneer je je haar heet wast irriteert dat de hoofdhuid en stimuleer je de talgklieren om meer vet te produceren. Bij koud water lost het vet niet goed op waardoor je haar niet goed schoon wordt. Je kunt wel naspoelen met koud water. Het geeft je haar meer glans.

7. Niet goed uitspoelen.

Als je je haar niet goed uitspoelt blijven zeepresten zitten. Er blijft een vettige glans achter. Neem dus de tijd om goed alles uit te spoelen.

8. Ruw drogen met de handdoek.

Door je natte haar ruw te drogen heb je de kans dat het sneller breekt. Zachtjes het overtollige water uitknijpen met een handdoek even aan de lucht laten drogen. Je kunt daarna als je wilt je haar verder drogen met een föhn.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil