Nieuws

Wat is de werkelijke leeftijd van je huid?

Wat is de werkelijke leeftijd van je huid?
Wat is de werkelijke leeftijd van je huid?

Nieuws

Wat is de werkelijke leeftijd van je huid?

De leeftijd van je huid kan verschillen van je werkelijke leeftijd. Als je goed voor je huid zorgt, kun je er veel jonger uitzien. Wil je weten hoe? Blijf dan lezen en ontdek de werkelijke leeftijd van jouw huid.

Is je geschatte huidleeftijd 25 tot 30 jaar

Als je wakker wordt voelt je huid nooit droog en trekkerig aan. Als je gezicht ontspannen is en de huid op je voorhoofd is glad zonder ‘denkrimpels’ dan is je huid in topvorm. Als je nog jong bent gebruik dan als voorzorg iedere dag een zonnebrandcrème zelfs als de zon niet schijnt. Een dagcrème met een zonnefilter is echt niet voldoende. Zorg dat de vochtbalans van de huid op peil blijft door je huid dagelijks te reinigen en hydraterende producten te gebruiken,

Een geschatte huidleeftijd 30 tot 40 jaar

Je huid wordt vaak droger en als je lacht of een grimas trekt, zie je rimpeltjes rond de ogen. Soms verschijnen wat pigmentvlekken die je gemakkelijk kunt camoufleren met make-up. Doordat de celdeling wat trager verloopt zijn lijntjes sneller zichtbaar. Reinigen en beschermen met de juiste producten blijft nodig. De huid rond de ogen beschermen en verzorgen wordt steeds belangrijker. Daarnaast kun je wekelijks een exfoliërende crème gebruiken voor een diepe reiniging en dode huidcellen te verwijderen.

Een geschatte huidleeftijd 40 tot 55 jaar

Om de ware leeftijd van je huid te bepalen bestaat een eenvoudig trucje. Knijp 5 seconden in de achterkant van je hand. Laat los en tel het aantal seconden dat je huid nodig heeft om weer te herstellen. Als het langer duurt dan 5 seconden dan is dit jouw huidleeftijd. Het is niet zo dat pigmentvlekken en rimpels altijd na je 40ste komen. Dit kan al op jongere leeftijd het geval zijn. Roken, de anticonceptiepil, luchtvervuiling ongezonde voeding kan je huid ouder doen lijken. Ook de menopauze komt om de hoek kijken. Gebruik huidproducten die zorgen voor meer volume en extra versteviging. Laat je uitgebreid informeren bij NR78 over de verzorgingsproducten van Aveda.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil