Trends

Wat is foilyage?

Wat is foilyage?
Wat is foilyage?

Trends

Wat is foilyage?

Balayage heeft zich verder ontwikkeld tot een betere versie en geeft je haar meer glans. Wil je de kleur van je haar nieuw leven inblazen zonder opvallende kleuren en sterke contrasten dan is de kleurtechniek die bij je hoort.

Wat is het verschil tussen balayage en foilyage

Het geheim van de techniek van balayage is dat de verf met de vrije hand, als het ware, op het haar wordt geveegd. Bij foilyage worden balayage en folies gecombineerd. Het uit de vrije hand geverfde haar wordt in folie gewikkeld. Het voordeel hiervan is dat de folies hitte vasthouden waardoor het haar sterker zal oplichten. Het tweede voordeel is dat er preciezer gewerkt wordt met folies dan uit de losse hand en je minder last krijgt van uitgroei. De foilyage-highlights beginnen niet direct bij de aanzet en worden naar de punten toe lichter en feller maar behouden tegelijk een natuurlijk effect van een echte sunkissed look. Omdat het haar lichter wordt aan de uiteinden zorgt dit voor een meer natuurlijke uitgroei. Sommige gedeelten van het haar kunnen gecombineerd worden tussen deze twee technieken op die plaatsen waar we het haar lichter willen voor een jonge en frisse look.

Omdat bij foilyage een meer vloeiender overgang van kleuren wordt bereikt is het resultaat nog natuurlijker. Omdat deze techniek diepte geeft is het ideaal voor haar met weinig body. Combineer het met face-framing om nadruk te leggen op je gezichtscontouren. Foilyage is niet alleen geschikt voor blond haar. Het is juist zeer geschikt voor bruin haar omdat het meer warme glow geeft, het meer levendig maakt en is in feite speciaal ontwikkeld voor donkere haarkleuren.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil