Wat je in de zomer niet moet vergeten om mooi haar te houden

Wat je in de zomer niet moet vergeten om mooi haar te houden

In de zomer is niet altijd gemakkelijk om je haar mooi en gezond te houden. Zon, zee, chloor en zand kunnen je haar beschadigen en uitdrogen. Wat kun je hiertegen doen? Je haar keer op keer verwennen en zorgen dat je onderstaande behandelingen niet vergeet.

Je haar uitspoelen na een duik in het zwembad of zee

Spoel je haar na het zwemmen goed uit met kraanwater. Zout- en chloorwater maar ook zand laat je haar uitdrogen en verkleuren. Om je haar zoveel mogelijk te beschermen tijdens het zwemmen kun je een hoge bun in je haar maken. Wil je helemaal geen nat haar tijdens het zwemmen gebruik dan een goed afsluitbare badmuts.

Beschermende UV-haarverzorging gebruiken

Extra verzorging en bescherming is een must in de zomer aan het strand of zwembad. Voordat je naar het strand of zwembad gaat kun je bijvoorbeeld Aveda Sun Care Protective Hair Veil gebruiken. Deze waterbestendige UV-beschermingsmist brengt een onzichtbare beschermlaag aan om je haar te beschermen tegen blootstelling aan de zon en voorkomt uitdroging. Spray gelijkmatig op droog of vochtig haar. Gebruik het opnieuw na het zwemmen voor optimale bescherming.

Een haarmasker overslaan

Omdat je haar vaak droger is in de zomer is hydratatie essentieel. Je haar is droog en je krijgt daardoor sneller knopen en klitten. Gebruik bijvoorbeeld de after-sun treatment Aveda Sun care Ater-Sun Hair Masque voor het hydrateren van haar dat is blootgesteld aan de zon.


Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven


Products

Aveda Love composition oil