Nieuws

Wat je moet weten over zonbescherming

Wat je moet weten over zonbescherming
Wat je moet weten over zonbescherming

Nieuws

Wat je moet weten over zonbescherming

Na lang wachten begin je het nu te merken. Het wordt langer licht, de zon schijnt en de temperatuur is eindelijk uit het dal. We kunnen weer genieten van zon. Maar we moeten ons ook beschermen om er volop van te genieten. We geven tips wat we wel en niet moeten doen om huidbeschadiging door de zon tegen te gaan.

Zoals je wel weet is een zonnebrandmiddel essentieel als je je gaat blootstellen aan de zon. Maar het is aan te raden om altijd een zonnebrandmiddel te gebruiken, ook als de zon niet schijnt, zelfs in de winter. Uv-straling is altijd aanwezig. De schadelijke gevolgen zie je pas later. Huidveroudering bijvoorbeeld komt voor 80% door de zon.

1. Kies voor een goede zonnebrandcrème die je huid zowel voor UVA- en UVB- stralen beschermd. UVA-stralen stralen zijn het hele jaar aanwezig, worden minder tegengehouden door wolken en gaan door glas heen en dringen dieper door je huid. Onderschat de kracht van UVB-stralen niet. Zij zorgen voor verbranding van de huid, veroorzaken o.a. rimpels en pigmentatie het is dus erg belangrijk om je huid hiertegen te beschermen.

2. Vertrouw niet alleen op een SPF van je make-up. Vaak denken we dat de SPF van je moisturizer of foundation voldoende is om de huid van je gezicht te beschermen, maar dat is vaak niet het geval. Bovendien gebruik je niet genoeg om je huid voldoende te beschermen. Gebruik dus naast je make-up een zonnebrandcrème.

3. Gebruik een zonnebrand met een hoge SPF factor. Vaak wordt gedacht dat tussen de verschillende factors veel verschil zit. Dat valt in werkelijkheid wel mee. Geen enkele factor beschermt je voor 100%. SPF30 biedt bijvoorbeeld 96% en SPF50 biedt 98% bescherming.

4. Smeer regelmatig. Smeer je om de twee uur in tegen de zon en direct na het zwemmen. Wees niet te zuinig.

En nu maar genieten van het mooie weer.
Fijne zomer!

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil