Nieuws

Wat te doen als je slaapt met make-up

Wat te doen als je slaapt met make-up
Wat te doen als je slaapt met make-up

Nieuws

Wat te doen als je slaapt met make-up


Wat te doen als je slaapt met make-up.

De drie stappen die je huid zal redden als je gisterenavond vergeten bent je make-up te verwijderen.

Slapen met make-up is schadelijk voor de huid. De schadelijke effecten zijn talrijk denk aan, verstopte poriën, vervuiling die op de huid blijft waardoor de huid sneller veroudert, de wimpers verzwakken, de huid droogt uit en irriteert.

Elke avond je gezicht goed reinigen is van essentieel belang. Echter, het is in de praktijk niet altijd even makkelijk als je s ’avonds laat thuis komt van een feestje en je meteen je bed in stapt. De volgende ochtend realiseer je je dan dat je hebt geslapen met make-up. Volg dan deze 3 stappen om je vergeetachtigheid teniet te doen.

Stap 1: verwijder de make-up van je ogen

Oogschaduw bevat soms irriterende ingrediënten. Bovendien kunnen resten het in de binnenkant van je ooghoek blijven zitten. Hierdoor kunnen de traanbuizen verstopt raken en irritatie brengen aan het hoornvlies. Vooral metaaldeeltjes in de oogschaduw zijn de oorzaak van irritatie en infecties, vooral bij vrouwen die contactlenzen dragen.
Hetzelfde gebeurt met mascara en eyeliner. In het laatste kunnen ook schadelijke stoffen zitten. In kleine hoeveelheden heeft dit geen schadelijk effect maar wel als het uren in contact is met de huid. Daarbij komt nog dat slapen met mascara je wimpers broos kan maken.

Als je hebt geslapen met oogmake-up, gebruik dan een zeer zachte oogmake-up remover speciaal ontwikkeldom oogschaduw, mascara en eyeliner te verwijderen. De specialisten van NR78 kunnen je hierin adviseren.

Stap 2: maak de huid goed schoon

Verwijder alle make-up van je gezicht om de poriën vrij te laten ademen. Kies voor een zeer mild product om ervoor te zorgen dat de huid niet uitdroogt.De huid niet exfoliëren omdat dit de irritatie kan verergeren. Als je je huid grondig wil schoonmaken wacht dan tot de volgende ochtend. Breng tot slot een licht serum aan. Open de koelkast en laat je gezicht een minuut het koele flitseffect voelen. Vergeet ook je lippen niet schoon te maken. Gaat de lippenstift er moeilijk af? Gebruik dan een zachte scrub en doe daarna balsem op je lippen.

Stap 3: Draag geen make-up

Gebruik de rest van de dag geen make-up. Heb je die dag een afspraak of andere verplichting kies dan voor een zeer lichte basis die je poriën niet afsluiten en kies voor een natuurlijke uitstraling.

Extra: hydrateer

Vergeet niet om voldoende te drinken. Vocht zit niet alleen in water maar ook in natuurlijke sappen, zoals fruit en groenten. Een kopje soep doet het ook heel goed.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil