Nieuws

Welk haartype heb ik?

Welk haartype heb ik?
Welk haartype heb ik?

Nieuws

Welk haartype heb ik?

Om te weten hoe je je haar moet verzorgen en welke producten geschikt zijn voor jouw haar is het belangrijk om te weten welk haartype je hebt. Wij geven de kenmerken.

Je hebt droog haar als je haar droog en ruw aanvoelt. Er ontstaan gemakkelijk klitten en knopen. Je hebt snel last van gespleten haarpunten en je haar breekt snel af tijdens het kammen. De oorzaak van droog haar is dat het vocht mist. Met een hydraterende shampoo en conditioner breng je je haar weer in balans. Verzorg je haar ook wekelijks met een hydraterend masker voor extra verzorging.

Je hebt vet haar doordat je hoofdhuid te veel talg produceert. De oorzaak kan mogelijk door stress, ongezonde voeding of seizoen veranderingen komen. Je haar wordt snel vettig, zelfs kort nadat je het gewassen hebt. Het is vaak moeilijk te stylen en omdat het snel aan elkaar plakt ziet het er slierterig uit en ruikt het niet fris. Was je haar wat vaker met een milde shampoo en gebruik niet te heet water. Kom zo weinig mogelijk aan je haar en je zet stylingtools niet op de heetste stand.

Je hebt normaal haar als je haar glanst en zacht aanvoelt. Je haar is sterk, breekt niet snel af en heeft weinig tot geen gespleten haarpunten. Wil je dit zo behouden? Kies dan voor de juiste producten, kleur je haar niet te vaak en maak geen gebruik van te hete stylingtools.

Je hebt gecombineerd haar als de wortels vettig zijn en de punten droog. Dit is vooral bij lang haar het geval. Er wordt voldoende talg geproduceerd maar dit komt niet bij de punten. Was je hoofdhuid met shampoo terwijl je de conditioner op de punten van het haar aanbrengt.

Je hebt beschadigd haar dat moeilijk te ontklitten is als het nat is, ruw aanvoelt en er dof uitziet. Waarschijnlijk gebruik je te veel hitte als jij je haar gaat stylen en verf je je haar vaak. Je haar kan ook beschadigd raken door te veel zon en chloor. Beschadigd haar vraagt veel zorg gebruik daarom de juiste producten, bedek je haar als je in de zon zit, zet je föhn niet op de hoogste stand en gebruik wekelijks een masker.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil