Trends

Welke kleurtechniek kies jij als je je haar wilt kleuren?

Welke kleurtechniek kies jij als je je haar wilt kleuren?
Welke kleurtechniek kies jij als je je haar wilt kleuren?

Trends

Welke kleurtechniek kies jij als je je haar wilt kleuren?

Je wilt je haar graag kleuren dit najaar en je weet ook al welke kleur je wilt. Maar welke techniek moet je kiezen, je wordt overspoeld met de verschillende kleurtechnieken. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Het is vaak moeilijk om niet alleen de juiste kleur, maar ook de juiste techniek uit te zoeken als je je haar wilt kleuren. Wij van NR78 helpen je daarom op weg door de verschillende technieken uit te leggen, zodat je de verschillen weet en alleen nog hoeft te kiezen.

In ieder geval is het belangrijk om rekening te houden met de structuur van je haar. Fijn of dik haar, krullen of stijl. Het is belangrijk om deze zaken met een goede kleurspecialist te overleggen welke techniek het best bij jouw haar past.

Balayage
Dit betekent in het frans vegen. De kleurspecialist veegt als het ware, uit de vrije hand de verf op het haar en is meer gericht op de uiteinden van het haar terwijl de aanzet donkerder wordt gehouden voor je een meer natuurlijke uitstraling . Door deze methode hoeft het haar niet in aluminiumfolie gewikkeld te worden.

Ombre
Bij ombre wordt, net als bij balayage, de wortels van het haar donker gelaten. De kapper begint al eerder, vanaf de aanzet, het haar lichter te maken, waardoor de punten bij ombre nog lichter worden. Bij balayage verloopt de overgang subtieler. Waardoor de scheiding duidelijk zichtbaar is. Beide technieken staan het best bij halflang- en lang haar.

Bronde
Is het meest geschikt als je van nature bruin haar hebt. Bronde zit tussen bruin en blond in. Door subtiele highlights van bruine en blonde tinten worden de kleuren op een hele natuurlijke manier met elkaar versmolten. Dit geeft een mooi sunkissed effect.

Highlights
Deze techniek kan op verschillende manieren worden uitgevoerd zoals met folie, de badmuts (verouderde methode), de kam of door middel van Fluid Hair Painting. Highlights past zowel bij blond als bruin haar. Highlights maakt je haar levendiger je haar lijkt voller en laat je gezicht beter uitkomen.

Babylights
Als je graag je haar wilt opfrissen met kleur maar niet te drastisch dan zijn babylights ideaal. Het zijn eigenlijk zeer subtiele highlights waardoor je haar er heel natuurlijk uitziet. Babylights zitten niet door je hele haar maar vooral in de gebieden van je kruin en rond je gezicht. Deze techniek kan op elke haarkleur en haarlengte toegepast worden. Groot voordeel is dat ze onderhoudsarm zijn.


5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil