Hairstyle

Wil jij stoppen met je haar verven? Zo ga je van geverfd haar naar grijs.

Wil jij stoppen met je haar verven? Zo ga je van geverfd haar naar grijs.
Wil jij stoppen met je haar verven? Zo ga je van geverfd haar naar grijs.

Hairstyle

Wil jij stoppen met je haar verven? Zo ga je van geverfd haar naar grijs.

Tijdens de verschillende lockdowns konden we ons haar, tot onze grote spijt, niet laten verven door de kapper. En langzaam maar zeker zagen we een uitgroei. Voor velen van ons was dit een duwtje in de rug om het haar grijs te laten uitgroeien omdat je dan af bent van iedere keer weer je haar te verven. Maar nu grijs haar een trend is kiezen ook veel vrouwen voor grijs haar.

Heb jij besloten om je haar niet meer te verven maar het grijs te laten uitgroeien? Dan ben je verlost van elke zes weken weer die kleurbehandelingen en onderhoud. Maar voordat zo is vraagt dat veel geduld van je.

Hoe ga je van geverfd naar grijs haar

Er zijn verschillende opties:
wanneer je van gekleurd haar naar grijs wilt kun je dit het beste overleggen met je kapper.
Het beste is om de wortels zo’n 5 tot 6 centimeter te laten groeien zodat je al een behoorlijke uitgroei hebt. Je kunt kiezen voor een ander model in je haar, wat het proces van grijs worden versneld. Denk niet dat je voor een kort kapsel moet kiezen. Het is echt een ouderwets idee dat grijs haar ook kort moet zijn. Kies bijvoorbeeld voor een lange bob met een pony.

Wil je echter het model in je haar behouden dan is naast het stoppen met verven belangrijk dat je dit op een zo onopvallende manier doet, zodat het er altijd verzorgd uitziet. Je kapper zal het natuurlijke patroon van je grijze haren imiteren door wat lowlights in de uitgroei aan te brengen om het kleurverschil te verminderen. Naarmate de tijd voorbijgaat kiest je kapper voor steeds lichtere lowlights totdat alle sporen van eerdere kleuren verdwenen zijn. Gedurende de tijd zal je haar steeds in een model geknipt worden wat zal helpen om je haar er uiteindelijk geheel grijs uit te laten zien. Het duurt misschien langer maar zo ga je langzaam maar zeker op een rustige manier naar grijs haar.

Hoe verzorg je grijs haar.

Als je al wat grijs haar hebt zal je misschien al gemerkt dat het grijze haar niet hetzelfde textuur heeft dan de rest van je haar. Dit komt door verlies van pigment in de haarschacht. Grijs haar voelt harder aan en kan steil of juist gekruld zijn waardoor je je haar moeilijk in model krijgt.

Het heeft meer verzorging nodig om er gezond uit te zien. Grijs haar heeft veel vocht nodig. Kies daarom voor een goede shampoo en conditioner om het haar niet alleen te reinigen maar ook te hydrateren zoals bijvoorbeeld Blonde Revival Purple Toning shampoo van Aveda. Deze shampoo heeft alle ingrediënten om zowel blond, wit als grijs haar koelere tinten te geven en de verzorging te geven dat het nodig heeft. Ook zorgt het ervoor dat koperkleurige en gele tinten geneutraliseerd worden.

Vergeet daarna niet een conditioner te gebruiken zoals bijvoorbeeld Blonde Revival Purple Toning conditioner van Aveda. Wanneer je deze conditioner gebruikt in combinatie met de bijbehorende shampoo levert het een prachtig resultaat op na slechts één gebruik.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil