Products

Zeg maar dag tegen droog haar

Zeg maar dag tegen droog haar
Zeg maar dag tegen droog haar

Products

Zeg maar dag tegen droog haar

Is je haar dof, kroest het of heb je gespleten haarpunten? Dit zijn de kenmerken van droog haar. Te vaak wassen, zon, zeewater of chloor, de oorzaken van droog haar zijn divers. Maar gelukkig zijn er ook oplossingen! Lees onze adviezen voor de beste producten en behandelingen om beschadigde, broze lokken te voeden en dag te zeggen tegen droog haar.

Oorzaak 1: de elementen

Blootstelling aan de zon, extreme hitte, chloor, lage vochtigheid zorgen dat je haar uitdroogt. Ze onttrekken namelijk natuurlijk talgvet uit je haar en hoofdhuid.

Oplossing: Om je haar te beschermen in de zon kun je een hoed dragen of een badmuts in het zwembad om schade en droogheid te voorkomen. Maar de beste oplossing is een beschermde haarbehandeling, zoals Nutriplenish leave-in conditioner van Aveda. Het bevat plantaardige ingrediënten zoals zandgember, een natuurlijk afgeleid Uv-filter, samen met organische granaatappel en kokosolie om dorstig haar te hydrateren en het te beschermen tegen de uitdrogende effecten van de zon.

Oorzaak 2: te vaak wassen

Als je het haar te vaak wast, verwijder je de beschermende natuurlijke oliën, vooral bij krullend haar, dat gevoeliger kan zijn voor droogheid.

Oplossing:

Schakel over naar een sulfaatvrije shampoo en conditioner zoals Nutriplenish light or deep moisture van Aveda, die beide essentieel vocht bieden voor het volledige spectrum van haartypes en texturen. Elk toont Aveda’s eigen Pure-Fume aroma met cacao, gecertificeerde biologische gember, kardemon en andere pure bloemen- en plantenessenties om het haar fris te laten ruiken. Alle haartypes kunnen ook profiteren van Nutriplenish leave-in conditioner tussen wasbeurten om vocht te bieden dat van shampoo tot shampoo blijft.

Oorzaak 3: te hete stylingtools

Regelmatig gebruik van föhns en andere hete stylingtools kan leiden tot uitgedroogd kroeshaar.

Oplossing:

Wanneer je stylingtools gebruikt om je haar in model te brengen zorg dan dat je ze niet op de hoogste stand zet. Het lijkt misschien erg handig en snel maar het is slecht voor je haar. Door de hitte droogt je haar uit en breekt daardoor snel af. Niet op de hoogste stand zetten dus. Gebruik ook iedere keer producten die het haar beschermen tegen hitteschade. Spuit wat Nutriplenish leave-in conditioner voordat je föhnt, krult of stijlt om je haar te beschermen. Voor diegene die een overnight oil treatment zoeken, helpt het gebruik van Nutriplenish multi-use hair oil als een nachtbehandeling eenmaal per week om door hitte beschadigde lokken aan te vullen en de glans te verbeteren. Spoel je haar in de ochtend uit met shampoo.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil