Hair care

Zelf je haar beschadigen zonder dat je het weet

Zelf je haar beschadigen zonder dat je het weet
Zelf je haar beschadigen zonder dat je het weet

Hair care

Zelf je haar beschadigen zonder dat je het weet

Het is best mogelijk dat je je haar iedere keer weer onbedoeld beschadigt terwijl je toch nog zo voorzichtig bent. Je haar droogwrijven bijvoorbeeld. Wij geven een overzicht.

Met nat haar slapen
Nog even je haar wassen voor het slapen en met nat haar naar bed. Geen goed idee. Nat haar is gevoeliger voor beschadigingen dan droog haar en door de wrijving op je hoofdkussen zal het dus eerder kunnen breken. Ook zul je merken dat de volgende dag je haar futloos is en pluist.

Je haar elke dag stylen op dezelfde manier
Draag jij dagelijks een paardenstaart, een bun of draag je je haar altijd op dezelfde manier? Dat is misschien gemakkelijk en zeer waarschijnlijk staat het je ook prachtig maar het is beter om af en toe af te wisselen. Af en toe een elastiekje in je haar kan geen kwaad maar dagelijks kan je haar op den duur afbreken. Pas ook op welk soort elastiek je gebruikt. Gebruik geen elastiekje met een ijzertje erin. Kies liever voor de stoffen variant.

Te vaak wassen
We willen graag dat ons haar elke dag weer mooi glanzend is en fris ruikt en daarom wassen ons haar het liefst dagelijks met shampoo. Niet doen! Veel wassen beïnvloedt de talgproductie van je hoofdhuid. Talg heeft een beschermende werking tegen uitdroging van de huid. Was je je haar vaak dan worden je lokken meer  blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Bovendien stimuleert het de talgproductie waardoor je haar sneller vet wordt. Twee keer per week je haar wassen met shampoo is voldoende.

Te veel van het goede
Je kunt beter niet te veel shampoo, conditioner of masker gebruiken als je je haar wast. De hoeveelheid van het product zorgt er niet voor dat je haar schoner is en beter wordt verzorgd. Je haar wordt er echt niet schoner van. Begin met een beetje shampoo en voeg eventueel wat toe als je merkt dat dat nodig is. Ook voor conditioner en masker geldt dat je niet te veel moet gebruiken. De wortels van het haar hebben de verzorging van deze producten niet nodig. Gebruik het vanaf de haarpunten tot ongeveer bij je oren. Voor een goed resultaat dien je wel de inwerktijd van het product in acht te nemen.

Je haar droogwrijven na het wassen
Dep je haar droog in plaats dat je het droogwrijft om te voorkomen dat je haar beschadigt. Nat haar is extra kwetsbaar dus ga er voorzichtig mee om. Bijkomend voordeel is dat je haar zo niet pluizig wordt.

Geen hittebeschermer gebruiken
Je gebruikt regelmatig stylingtools voor je haar maar gebruikt geen hitte beschermend product. Niet meer doen. Door de hitte van je stylingtool kan je haar uitdrogen en sneller beschadigen. Met een hittebeschermer kun je dit voorkomen omdat het een beschermende laag om je haar legt. Je haar droogt niet uit en behoudt zo de vochtbalans.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil