Nieuws

Zo maak je je haarborstel schoon

Zo maak je je haarborstel schoon
Zo maak je je haarborstel schoon

Nieuws

Zo maak je je haarborstel schoon

Je hebt misschien verschillende haarborstels, rond voor het föhnen en plat om te ontwarren maar maak je ze ook regelmatig schoon? Door het regelmatig schoonmaken van je haarborstels verleng je niet alleen de levensduur je verwijdert ook losse haren, pluisjes en productresten die zich na verloop van tijd ophopen. Als je niet precies weet hoe je dit moet aanpakken lees dan verder.

Schoonmaken van haarborstels is misschien niet je favoriete klusje maar het is echt belangrijk. In een borstel die niet of nauwelijks schoongemaakt wordt kunnen zich in verloop van tijd bacteriën en schimmels nestelen. Huidirritatie ligt dan op de loer. Bovendien kam jij iedere keer met je vieze borstel door je schone haar waardoor het snel vet wordt. Aan de slag dus.

Hoe vaak schoonmaken?

Dat ligt aan de frequentie. Gebruik je borstel dagelijks dan zal grondig schoonmaken ook vaker nodig zijn. Maak er een gewoonte van om, iedere keer als je je borstel gebruikt hebt, losse haren meteen te verwijderen. Losse haren hopen zich anders op in je borstel waardoor het moeilijker wordt om ze allemaal in één keer te verwijderen.

We geven de volgende stappen

Verwijder eerst alle losse haren die zijn achtergebleven in je borstel inclusief eventuele pluisjes die zich hebben opgehoopt. Gebruik eventueel een kam, de punt van een puntkam of een schuifspeldje om echt alles te verwijderen.

De volgende stap

Maak een sopje van water en een milde shampoo. Haal je borstel vervolgens door het water. Let op! Houten grepen beschadigen in water, zorg dus dat ze niet nat worden. Ook het zachte deel van je borstel waar de pinnetjes aan vastzitten, (de poufy) mag niet nat worden. Dit gedeelte droogt namelijk erg moeilijk en kan gaan stinken. . Heb je een borstel zonder kussentje dan kan je borstel helemaal onder water.

Eventuele overgebleven resten vuil kun je met een tandenborstel wegschrobben

Daarna afspoelen met water (denk aan de poufy) en goed afdrogen met een handdoek. Is de poufy toch nat geworden? Dan nog even nadrogen met een föhn.

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Products

5 Tips om dunner wordend haar volume te geven

Aveda Love composition oil

Products

Aveda Love composition oil